BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

23 Kasım 2011 Çarşamba

24 Kasım Öğretmenler Günü başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olsun.

AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanımız Ecz Cevdet KARA, Yürütme ve Yönetim Kurulu toplantısında Diyarbakır'daki ve Türkiyedeki Öğretmenler Gününe özel mesaj yayımladı.

Başkan Kara , mesajında, genç Cumhuriyetin kısa zamanda dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin, fedakarca, cefakarca ve özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğunu belirtti.

Türk milletinin, öğretmenlerin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürdüğünü ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Ülkelerin gelişmesi ve ilerlemesi, o ülkenin nitelikli insan gücüyle, nitelikli insan gücü ise eğitimle sağlanabilir. Bu yönden eğitim, bireyler için olduğu gibi devletler için de önemlidir. Eğitimin temel taşı ise öğretmenlerdir. Doğruluk, dürüstlük, vefa, sadakat ve yardım severlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan, yaşamak ve iş bulmak için gereken bilgi, beceri ve davranışları kazandıran öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Türkiye'nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir."

Sn İlçe Başkanımız konuşmasının devamında ; Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için öğretmenlerin yerine getirdiği görevin son derece önemli olduğunu vurguladı.


"Bu nedenle eğitim konusunda gerçekleştirilen yatırımların ve sağlanan kaynakların önemi çok büyüktür. Bu düşünceden hareket eden hükümetimiz, yıllardır en önemli kaynağı eğitime ayırmakta ve bu konudaki hassasiyetini ortaya koymaktadır. Öğretmenlerimizin zor şartlar altında görev yaptıklarını biliyoruz. Olanaklar ölçüsünde bu imkanların daha da iyileştirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz."  Ak Parti İktidarı döneminde öğretmenler için devrim niteliğindeki uygulamalara değinen İlçe Başkanımız ; Eğitim alanında yapılanları da anlatan Kara, "300 bin 924 öğretmenin ataması gerçekleştirdik. 2002-2003 öğretmen başına öğrenci 28 idi şimdi 21'e düştü. Yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 470 liraydı. Bugün itibariyle bin 593 lira. Ek ders ücretini 165 liradan 457 liraya yükselttik. Ek ders ücretiyle birlikte öğretmen maaşını yüzde 223 arttırdık. Öğretmenlerin hazırlık ödeneklerini 570 liraya yükselttik. Kendi İktidarları döneminde 2012 öğretmenlerin imkanlarının düzeltileceğini." söyledi .


0 yorum: