BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

23 Kasım 2011 Çarşamba

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI BİLAL CENGİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI .


Ak Parti Bağlar İlçe Gençlik kolları Başkanı Bilal Cengiz, Kendiside eğitimci biri olarak yayımladığı basın açıklamasında 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili olarak önemli mesajlar verdi.
Cengiz mesajında şöyle dedi:
"24 Kasım Öğretmenler Günü başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olsun. Toplumsal hizmet rolü açısından Öğretmenlikten daha önemli bir meslek düşünemeyiz. İlmin ve yetişmenin beşikten mezara kadar olduğunu düşündüğümüzde hayatta ki en aktif ve uzun süreli görev öğretmenlerimize düşmektedir.
Medeniyet havzamız İslama dayanmaktadır. İslamın iki kaynağı olduğu dikkate alındığında bunların kitap ve mürebbi olan resul olduğunu görmekteyiz. Rabbimizin bize gönderdiği vahyi-kitabı bir mürebbi gibi anlatan ve öğreten hazreti resuldür.
Bu anlamda hazreti resulün en önemli mürebbi olduğunu ve onu her yönü ile tanımamız gerektiğini bir kez daha ifade etmek isteriz. Peygamberimiz ilme ve ilim öğrenmeye değer vermiş ve Bedir’de ele geçen esirleri 10 kişiye okuma yazma öğretme karşılığında serbest bırakması ile tarih boyunca hiçbir zaman görülmeyecek bir örnekliğe işaret etmiştir.
İlim ve öğrenme üzerine binlerce hadis rivayet edilen peygamberimizden yaşamına dairde çok mümtaz örnekler görmekteyiz. Eğitimin laf (kal) ile olmayacağını hal(davranış) ile olacağını bizlere öğreten odur.
Bu perspektifte yetişen bir neslin tarihe yön verdiğini ve bir devri kapatıp yeni bir devri açtıklarını görüyoruz. Partimizin iktidarı döneminde eğitimde devrimler yaptıklarını ve yapacaklarını dile getiren Bilal Cengiz  Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü canı gönülden kutlarım .

0 yorum: