BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

26 Kasım 2011 Cumartesi

AK PARTİ 4 OLAĞAN KOCAKÖY İLÇE KONGRESİ YAPILDI.


Ak Parti İlçe Kongrelerinin ilki bugün Kocaköy'de gerçekleştirildi.  Kocaköy 4 Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Eşref Türe  güven tazeledi. Ak Parti Kocaköy 4. Olağan İlçe kongresi Kocaköy İlköğretim okulun da yapılan kongreye Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, M. Süleyman Hamzaoğulları, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara'nın  yanı sıra Diğer İlçe Başkanları , Ak Parti Bağlar Gençlik kolları Başkanı Bilal Cengiz , Bağlar Kadın Kolları Başkanı Dilek Sulak ve Ak Parti Bağlar İlçe Başkan yardımcılarıyla  AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il genel meclisi üyeleri ile ilçe teşkilatı üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kongre divan üyelerinin belirlenmesiyle başladı. Divan Başkanlığına AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı İhsan Yaşar seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda mevcut ilçe başkanı Eşref Türe, göreve geldiği günden bu yana teşkilat olarak yürütülen çalışmaları rapor halinde paylaştı. Teşkilat işi gönüllülük işi dedi canla başla Kocaköye hizmet etmekten onur duyacağını dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Halit Advan  ise, referandum ve genel seçimlerin kazanılmasında büyük emekleri olan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Kurulduğu günden bu yana AK Parti'nin büyük bir yükselişte olduğunu, aldığı oy oranları ve milletin teveccühünün de bunun en açık göstergesi olduğunu dile getiren Advan, “2002'den bu yana başta başbakanımızla ve tüm teşkilatlarımızla birlikte canla başla çalıştık ve bugünlere kadar geldik. Kongreye Gelen Partili ve Vatandaşların Milletvekillerimize ilgisi çok yoğundu İl Başkanımız Halit Advan ve Bağlar İlçe Başkanımız Cevdet Kara gelen tüm konukları kendi kongrelerine gelmiş gibi tek tek ilgilenip hatırlarını sordular . Sorunu olan vatandaşların sorunlarını çözüm noktasında notlar tutuldu . Kongrede, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, M. Süleyman Hamzaoğulları, İl Başkanı Av. Halit Advan ve İlçe Başkanı Eşret Türe birer konuşma yaptılar.
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma
İçten yaptığı konuşmada, bu kongreler bizi önümüzdeki belediye seçimlerine hazırlayacak bir süreç. Dolayısıyla İlçe yönetim kurul üyelerinin yeniden değerlendirdiğimiz ilçe başkanımızla yeniden göreve devam ettiğimiz bir süreçten geçiyoruz Bu noktada Geçmişte bizimle birlikte hareket eden çalışan tüm ilçe yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

İÇTEN; biz Ak Parti Milletvekilleri olarak her noktada il başkanlığımızla birlikte, size yardımcı olacağımıza söz veriyoruz. Sizden de Önümüzdeki dönem Kocaköy belediyesini Ak Partili belediyelere ekleyeceğiniz hususunda söz almak istiyorum dedi.

Çünkü biz Ak Parti olarak din dil ırk ayrımı yapmıyoruz. Herkese hizmet politikamız ile yaklaşıyoruz. Ama ne yazık ki diğer partiye mensup Belediye başkanları hizmet götürürken seçmen sandık listesini ele alıyorlar buna göre hizmet götürüyorlar. Ama biz herkese eşit davranıyoruz ve hiçbir dönem iller bankasının Belediyelere ödediği ödenekleri kesmedik.

Ak Parti olarak, Hiçbir partiye ayrım yapmadık. Bu süreçte il başkanlığımız ile birlikte genel merkezde Ak Parti İl Başkanlarını ilçe başkanlarını ve belediye başkanlarını topladık ve daha iyi nasıl hizmet götürürüz diye toplantılar yaptık. Bu toplantıda İstanbul'da, Bursa'da ve daha ismini sayamadığımız birçok belediyemizi buradaki Ak Parti İlçe ve belde belediyelerimizle kardeş belediye yaptık. Bu anlamda ben tekrar Kocaköy İlçemizin yeni yönetimine başarılar diliyorum dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili M. Süleyman Hamzaoğulları konuşmasında 4. Olağan Kocaköy kongresinin hem memleketimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Konuşmasında hükümetin yapmış olduğu hizmetlere değinen hamzaoğulları hükümet programında adı geçen iller arasında Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve İzmir Sayın Başbakanımız Diyarbakır' ayrı bir önem veriyor çünkü Diyarbakır bölgenin kalbi Diyarbakır'da sorunlar çözülmeden bölgede de sorunlar çözülmüyor.  Bizim bu dönemde sevgiye, birliğe, beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımız var. Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler var ve biz bunlara fırsat vermemek için elimizden geleni yapmalıyız dedi.
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan ise yaptığı konuşmada, değerli arkadaşlar biz bir aileyiz aynı davanın mensuplarıyız. Bu davamızı el birliği ile sonuna kadar götüreceğiz aramıza yeni katılan ilçe başkanı kardeşlerimiz devraldıkları bayrağı yerden çok daha ileriye götürecekler. Bizler burada önemli bir görev yapıyoruz el birliği ile bu memleketin ana sorunu olan kürt sorununu el birliği ile çözüyoruz. Fakirlik ve refah konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bakın gelirken yolda gördük Kocaköy yolu duble yol oluyor bizden önceki hükümetler iktidardayken neden bu yollar yapılmadı. Kocaköy halkı daracık neden yollara mahkûm edildi. İlçe kongrelerimizin ilkini bugün değerli milletvekillerimizin katılımıyla yapıyoruz inşallah bu kongre sürecinde yeni kanla yeni hizmetlerle daha iyi hizmetler yapacağız şeklinde konuştu.
Ak Parti Kocaköy 4. Olağan İlçe kongresine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın M. Mehdi Eker ve Milletvekillerimizin gönderdiği tebrik mesajları okunarak devam edildi . Protokol konuşmalarının ardından ilçe başkanlığı için seçime gidildi. Tek listenin yer aldığı kongrede mevcut başkan Eşref Türe güven tazeledi.

































































































0 yorum: