BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Herkes safını iyi belirlemeli

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MÜSİAD tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Bir tarafta alternatif cuma, öbür tarafta rahmet ayında kan dökmek, kin kusmak. Bu alçaklığı da bugün Türkiye'de herkesin görüp safını iyi belirlemesi lazım'' dedi.

MÜSİAD'ın Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğinin ardından konuşan Çiçek, Türkiye'nin birçok sorununun olduğunu, bunların bir kısmını hükümetin çözmesi gerektiğini, bir kısım sorunların ise el birliği ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kitabı, peygamberi, kıblesi bir olanların cuma namazını aynı yerde, camide kıldığını belirten Çiçek, geçtiğimiz günlerde alternatif cuma namazlarının kılındığını hatırlattı.

Çiçek'in ''Bir tarafta alternatif cuma, öbür tarafta rahmet ayında kan dökmek, kin kusmak. Bu alçaklığı da bugün Türkiye'de herkesin görüp safını iyi belirlemesi lazım'' sözleri salondakilerce uzun süre alkışlandı.

Türkiye'de her gün şehit cenazelerinin geldiğini dile getiren Çiçek, şunları söyledi:
''Bir taraftan da sözüm ona bizden gibi gözüküp alternatif Cuma. Bu iki yüzlülüğün bilinmesi ve herkesin terörün ortadan kaldırılması konusunda yapması gereken iş var. Evvela bu iki yüzlülüğün bilinmesi gerekir, safını herkes iyi seçmeli. Eğer bir ülkede yaşayan insanların devletinden talebi varsa, şikayeti varsa, beklentisi varsa, bunun yolu kan dökmek, kin kusmak, hayır mübarek günde masum insanları hayattan etmek değil, onların ocaklarına ateş düşürmek değil. Demokratik kanallardan ne talep edecekse onu gelecek talep edecek. Meclise gel, 'gelmem'; yemin et, 'etmem' bunu dersen, şunları şunları yapmazsan 'adam öldürürüm, polis öldürürüm, jandarmayı öldürürüm, masum insanların kanına girerim' deniyorsa o zaman bu ülkede ne, nasıl yapılacak? Bu sorunun cevabını birlikte verebiliriz. Bu sorunun cevabını vermek farz-ı kifaye bir iş değil. Herkesin birlikte bu sorunun cevabını bulması, bilmesi ve bunun hayata geçirilmesi noktasında birlik ve beraberlik içinde olması lazım.''
Ramazan'da teneffüs edilen atmosferin hayatın her anında, 12 ay 365 gün gerçekleşmesi durumunda bugünkü sorunların çok önemli bir kısmının ne toplum, ne de bölge olarak yaşanmayacağını vurgulayan Çiçek, terörün sıradan bir olay olmadığını söyledi.

''HİÇBİR VATANDAŞI TEMSİL ETMİYORLAR''

Terörün bir ülkeye belli istekleri kabul ettirmek, ülkenin huzurunu bozmak, ülkeyi içeriden sıkıntıya sokmak adına uluslararası bir ''manivela'' olduğunu dile getiren Çiçek, bunun iyi görülmesi gerektiğini kaydetti.

Bugün herkesi üzen terör örgütünün arkasında uluslararası güçlerin olduğuna dikkati çeken Çiçek, şunları söyledi:

''Bunu iyi anlayalım. Bu güçler, bunu kullanmak suretiyle Türkiye'de bir kısım sıkıntıları çıkarmaya çalışıyor. Kan dökenler, kin kusanlar, bu ülkenin hiçbir vatandaşını temsil etmiyor. Bu nasıl temsildir ki iki yaşındaki çocuğu katlediyor, bu nasıl temsildir ki hamile kadınları katlediyor, bu nasıl temsildir ki yaşlı, eli öpülesi insanları kurşuna diziyor, bu nasıl temsildir ki bir alışveriş merkezinde, bir pazarda bombanın pimini çekiyor, masum bir sürü insanın kanına giriyor? Sonra da bunun önüne 'barış, demokrasi' diyor. Bununla da zannediyor ki 'bu işin üstünü kapatacağım'. Bunları el birliği ile ortaya çıkarmak ve bunların aramızda meydana getirmek istediği ayrıya gayrıya, fitneye fesada imkan vermemek gerekir. Cenab-ı Hak'tan bunu niyaz ediyorum. İnşallah akan bu kanlar son kan olur, çektiğimiz bu sıkıntılar son sıkıntı olur. İnşallah huzur içinde bayrama ulaşırız.''

Salondakilerin ramazan ayını da kutlayan Çiçek, ''Heyecanımı bağışlayın. Ben siyaset adamıyım ama yaptığım konuşma siyasi bir konuşma değil. Ben maalesef, 'inşallahlı, maşallahlı' konuşma yapamıyorum'' diye konuştu.

Bu ay sorumlulukların teker teker hatırlanması gerektiğini belirten TBMM Başkanı Çiçek, salondakilerden şehitler ve gaziler için Fatiha duasını okumalarını istedi. Çiçek, ''Ne yapmamız gerekiyordu, neyi yapamadık?'' konusunda vicdan muhasebesi yapılması gerektiğini de belirterek, o zaman iftarların daha hayırlı olacağını sözlerine ekledi.

MÜSİAD'ın Gazi Kültür Merkezinde düzenlediği iftar yemeğine TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD üyeleri ile çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan TBMM Başkanı Çiçek, Ramazan ayında sorunlulukların hatırlanması gerektiğini, bunların başında Türkiye'nin çevresinde, bölgesinde ve dünyada ihtiyaç sahibi olan insanların olduğunu söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:
''Şu gün yemeyerek mutfağa geri gönderdiklerimizin zerresine muhtaç insanlar var. Gerçekten Ramazanda bir iftar furyasıdır gidiyor. Bir öz eleştiri yapmamız lazım. Emin olun bu işi başka bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Buralara gelmesek konumumuz elvermiyor, gelsek vicdanımız el vermiyor. Onun için gelin bir öncülük yapalım, şu iftarları bu Ramazanda iptal edelim. Bursa ihtiyacı olan gençlerimiz var, ekmeğe ihtiyacı olan insanlarımız var. Hayrı başka şekilde de verebiliriz. Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay, Meclis olarak da destek veriyoruz, bütün siyasi partilerimize Meclis Başkanlığı olarak yazı yazdık, dikkatlerine sunduk kendi personelimiz de dahil Somali'deki kardeşlerimize, başka kardeşlerimize bu Ramazanda biraz daha farklı davranmamız icap ediyor.''
Ağustos'un, Ramazan ayı olduğu kadar, Türk tarihinde ''Zaferler ayı'' olduğunu hatırlatan Çiçek, 1071 Malazgirt Zaferinin bu ayda kazanıldığını, Anadolu'nun Türkleşmesinin, Müslümanlaşmasının bu ayda olduğunu, İstiklal Mücadelesinin dönüm noktasını teşkil eden meydan muharebelerinin bu ay kazanıldığını söyledi.

Tüm şehitlere bir Fatiha duası okumak gibi bir sorumluluklarının olduğunu ifade eden Çiçek, gazilerin de şükranla, minnetle anılması gerektiğini kaydetti.

0 yorum: