BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu acılar bitsin, hiç kimse üzülmesin, analar ağlamasın diye hükümetimiz, hem güvenlik hem özgürlük boyutunda terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam ediyor'' dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu acılar bitsin, hiç kimse üzülmesin, analar ağlamasın diye hükümetimiz, hem güvenlik hem özgürlük boyutunda terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam ediyor'' dedi.

Gaziantep'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Fatma Şahin, Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı. Şahin, 2001 yılında AK Parti'yi kurarken girdikleri millete hizmet etme yolculuğunda bugün 61. Hükümetin Gaziantep Milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak şehrinin huzurunda olduğunu ifade ederek, büyük onur duyduğunu söyledi.
Şahin, ''Yüce Mevlama, bana bunu nasip ettiği için milyonlarca defa şükrediyorum. Bunun bir emanet olduğunu biliyorum. Emaneti de millete hizmet etme olarak görüyorum. Bu milletin hizmetkarı olarak, milletvekili arkadaşlarımla teşkilatımla büyük bir gayret içerisinde olacağım'' dedi.
Ramazan'ın adalet, paylaşım ve kardeşlik duygusunu artıran mübarek bir ay olduğunu vurgulayan Şahin, bizi biz yapan değerlerimizin çok önemli olduğunu, dünyada endüstrileşmiş ülkelerde yaşananlara baktığımız zaman, halkıyla beraber zenginleşemeyen toplumlarda huzuru ve barışı sağlamayanlarda sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Sosyal devlet olmanın önemine değinen Şahin, 2001'de yola çıkarken ''kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olacaklarını'' söyleminde bulunduklarını anımsattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev alanı içerisinde yaşlılar, özürlüler, kimsesizler ve toplumun daha çok pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyduğu dezavantajlı grupların bulunduğunu anlatan Şahin, ''Bu manada biz politikalarımızı üretirken zaten 10 yıla baktığımız zaman dezavantajlı gruplara, hem Anayasa başta olmak üzere yasal olarak çok önemli yasal altyapılar oluşturduk hem de uygulamalarda önemli farkındalıklar sağladık. Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız vardı ve insanı merkeze koyan bir hizmet anlayışımız vardı'' diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapısı hakkında bilgi veren Şahin, şunları kaydetti:

''Bugün benim bakanlığım devlet bakanlığı olarak değil icracı bir bakanlığa dönüştürüldü. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü, şehit aileleri ve gazilerle ilgili birim, Çalışma Bakanlığındaki primsiz ödemeler kısmı bizim bakanlığa bağlandı. 5 genel müdürlüğü, 12 daire başkanlığı olan önemli bir bakanlık haline dönüştürüldü. Bu bizim adımıza, bu şehir adına ve ülke adına çok önemli bir başlangıç. Yaklaşık bir ay oldu görev alalı. İcracı bir bakanlığa dönüştürülünce insan kaynağını, bilgiyi ve mali durumu iyi yönetmek gerekiyor ki bakanlıkta önemli bir fark sağlayabilesiniz. Geldiğimiz günden beri bunu yapmaya çalışıyoruz, sağlam temelleri oturtmaya çalışıyoruz.''

''TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIKLA YOLUNA DEVAM EDİYOR''

Gaziantep'te bir ay içerisinde 4 defa geldiğini ama hep olağanüstü şartlarda geldiğini belirten Şahin, ''Bu acılar bitsin, hiç kimse üzülmesin, analar ağlamasın diye hükümetimiz, hem güvenlik hem özgürlük boyutunda terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam ediyor'' dedi.

Gaziantep'in değişen ve büyüyen bir şehir, cazibe merkezi, yatırım üssü, kültür ve turizm üssü olduğunu dile getiren Şahin, milletvekili arkadaşlarıyla ekip olarak bütün güçleriyle şehri daha ileriye götürme kararlığında olduklarını söyledi.
Şahin, ''10 yıl sürecinde şehirde çok önemli hizmetler yapıldı ama değişimi, zamanın ruhunu yakalamak zorundayız. Bu manada bizim bu şehir adına yapacak daha çok işimiz var. Bu şehir adına çok önemli hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Bu takım bu şehrin sorunlarını, değişen sorunlara nasıl çözüm bulacağını da biliyor. Tek amacımız bu şehrin hizmetkarı olmak'' diye konuştu.
Özellikle eğitim, sulama, sanayinin sorunları, yatırım ortamının iyileştirilmesi, istihdam odaklı büyüme konusunda dünyadaki ve komşu ülkelerdeki gelişmeleri takip ederek çok önemli kararları hızla alan bir iktidar bulunduğunu bildiren Şahin, Türkiye'nin geçmişte dünyada yaşanan büyük krizi en az zararla atlattığını belirtti.

Bundan sonraki süreçte de istihdam odaklı ve ihracat odaklı büyüyebilmeyi sağlayacak, cari açığımızı kapatacak radikal yapısal reformlara hem Türkiye nazarında hem Gaziantep özelinde devam edileceğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Gaziantep çok önemli bir pilot bölge. Gaziantep'te başarılı olduğunuz zaman bütün Türkiye'de başarılı oluyorsunuz. Biz de bu şehrin bakanı ve milletvekilleri olarak da bunun birebir takipçisi olacağız. Bu şehir, cazibe merkezi olmaya devam edecek, büyüyecek ve güzelleşecek ve bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımıza 'biz yüzde 62 oy verdik, helal olsun bunlar da hizmet vermeye, yüzde 62'nin hakkını vermeye devam ediyorlar' dedirtecek şekilde yolumuza devam ediyoruz.''
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i resmi olarak ilk defa ağırladıklarını ve ziyaretlerinden son derece memnun olduklarını belirtti. Kamçı, ''Gaziantep olarak Sayın Bakanımıza bağlı birimlerde iyi durumdayız ama çalışmalarımız da yoğun şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarımız daha hız kazanacaktır'' dedi.
Ziyarete, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdullah Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı.

0 yorum: