BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

10 Aralık 2011 Cumartesi

AK PARTİ 4 OLAĞAN ERĞANİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI .

AK Parti Ergani İlçe Başkanlığının Bekir Aral Lisesi Salonunda Düzenlenen 4 olağan kongresine Katılmak üzere, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Nureddin Nebati'yi Ak parti Bağlar İlçe Başakanımız ve partililer Diyarbakır Havaalanında karşıladılar .

AK Parti Ergani İlçe Başkanlığının Bekir Aral Lisesi Salonunda Düzenlenen 4 olağan kongresine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Nureddin Nebati , Diyarbakır İl başkanımız Sn Av Halit Advan ve Başakan yardımcıları , Ak Parti Bağlar İlçe Başkanımız Ecz Cevdet Kara ve Başkan yardımcıları , Bağlar gençlik kolları Başkanı Bilal Cengiz , bağlar Kadın Kolları Başkanı Dilek Sulak ve partililerin yoğun katılımıyla kongre gerçekleşti . Ak Parti İl Medya Tanıtım Başkanı Hasan Özsözgün ve Celal Taş Kongreye katılan medya mensuplarını çok iyi bir şekilde ağırladılar. Kongre Sırasında İl başkanımız Halit Advan ve İlçe Başkanımız Cevdet Kara gelen misafirlerle tek tek ilğilendiler . Sorunu olan vatandaşlarımızın sorunları dinlendi ve notlar tutuldu . İlk konuşmayı Yeni göreve gelen Sn Mehmet Kaya yaptı daha sonra kürsiye çıkan  İl Başkanımız Halit Advan çoşkulu konuşması salonda alkış yağmuruna tutuldu . Daha sonra Konuşma yapan

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Kimse, 'Kürtlerin haklarını savunuyorum' diye cinayet işleyemez" dedi.


Eker, kongrenin açılışında, AK Parti'nin 9 yıldır Türkiye'de iktidar olduğunu, bu süre içerisinde ortaya koyduğu siyaset anlayışıyla yeni bir dönemi başlattığını belirtti.

İktidara geldikleri tarihte Diyarbakır'da 847 köyün içme suyunun bulunmadığını hatırlatan Bakan Eker, "Diyarbakır'da bin 300 tane yerleşim ünitesi var. KÖYDES projesi hazırladık. Diyarbakır'da suyu olmayan köy ve mezralara su götürmeye başladık. Bin 300 yerleşim yerinden bin 155'ine içme suyu götürdük. Böyle bir Diyarbakır devraldık" dedi.

Diyarbakır'da eğitim, sağlık, ulaşım ve tarım alanında yapılan hizmetleri anlatan Bakan Eker, şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın ilçeleri ve komşu vilayetleriyle bağlantısını sağlayan duble yolların yapılması işi büyük ölçüde tamamlandı. Diyarbakır'a tarihinin en büyük hastanelerini inşa ettik. Ergani ilçesine eğitim alanında 2 anaokulu, 18 ilköğretim okulu, 2 Anadolu lisesi, 1 meslek lisesi, 1 orta öğretim pansiyonu açıldı. 390 tane derslik yapıldı. Cumhuriyet tarihinde yapılanın neredeyse yüzde 40'ı AK Parti döneminde yapıldı. 234 bin kişiye 2 milyon 200 bin ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. 5,5 milyon lira tutarındaki 24 derslikli 'Sağlık Meslek Lisesi' projesi 2013 yılı içerisinde tamamlanacak. Sağlık alanında da önemli hizmetler yapıldı."

Ergani'de tarımsal hizmetlerde çiftçilere 86 milyon lira nakit destek sağlandığını kaydeden Bakan Eker, "İlçede, 13 tane tarıma dayalı tesis yaptırıldı. Bunlar aslında fabrika gibi. Çünkü kiminde 10 kişi, kiminde 15 kişi çalışıyor. 487 makine ekipman projesine yüzde 50 hibe desteği verdik. 6 tarımsal kalkınma kooperatifine 10 milyon lira destek verildi. 370 aile bunlardan istifade etmektedir. Sulama projeleri de başlattık. Şu anda Dicle-Kralkızı Barajının sularını ovaya ve ileriye doğru taşıyacak olan 144 kilometrelik bir kanal inşaatı devam ediyor" diye konuştu.

-"Biz bölgeyi kalkındırmaya uğraşıyoruz, birileri de bunu engellemeye çalışıyor"-

Amaçlarının bölgeye daha fazla hizmet getirerek, işsizliği asgari düzeye indirmek olduğunu ifade eden Bakan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fakat biz ne kadar bu bölgeyi kalkındırmaya uğraşıyorsak, çaba gösteriyorsak, birileri de bunu engellemeye çalışıyor. Bunu da sözüm ona Kürtlerin haklarını savunmak için yapıyorlar. Biz baraj yapmaya çalışıyoruz, onlar gelip şantiyeyi yakıyorlar. Biz yol yapmaya çalışıyoruz, onlar makineleri yakıyorlar. Çünkü buraya hizmet gelmesinden rahatsız oluyorlar. Hizmet gelirse onların istismar edecekleri alan ortadan kalkmış olacak. Biz Türkiye'de vatandaşlarımızın daha çok demokrasi yoluyla, daha sivil bir idareye kavuşması gayreti içerisindeyiz. Türkiye'nin tarihinde görülmemiş reformları bu dönemde yaptık. Demokratikleşme ve sivilleşme adımlarını attık. Türkiye'de eskiden insanların Kürtçe müzik dinlemesi bile yasakken, o bile takip edilirken, bugün devletin televizyon kanalının bir tanesi 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Buraya gelmeden önce TRT 6'da Kürtçe olarak yapılan hizmetleri anlattım. "

-"Kimse Kürtler adına cinayet işleme yetkisine sahip değildir"-

Bakan Eker, Türkiye'de yaşayan herkesin, huzur ve güven içerisinde daha ileri bir hayat yaşaması, medeniyetin ve demokratikleşmenin hizmetlerinden daha çok istifade etmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, bu nedenle reformlar yaptıklarını, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini de muhafaza etmenin kendileri için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'de huzur ve güveni tesis edeceklerini ifade eden Bakan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimse Kürtlerin adına cinayet işleme yetkisine sahip değildir. Kimse

'Kürtlerin haklarını savunuyorum' diye cinayet işleyemez. Bu bölgede yaşayan insanlar demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla haklarının gelişmesi talebini ortaya koyarlar, bunlar meşru taleplerdir. Bu talepleri konuşma ve makul olanları yerine getirme bizim boynumuzun borcudur. Bunları samimiyetle takip ediyoruz. Bu hakları sözüm ona 'savunuyoruz' diye cinayet işlemek, masum insanların kanına girmek, daha annesinin karnında olan bebekleri öldürmek, yemeğe giden genç kızları kurşunlamak hiç kimsenin kabul edebileceği işler değildir. Biz bu terörist eylemler ve terör faaliyetleriyle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim muhatabımız millettir. Kendi vatandaşlarımızla bu meseleleri demokratikleşme ve sivilleştirme ile daha ileri bir noktaya taşımak suretiyle Türkiye'de huzur ve güveni birlikte tesis edeceğiz."

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Eker, hedeflerinin Türkiye'yi sivil ve demokratik bir anayasaya kavuşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Eker, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Ergani İlçe Başkanı olan Ali Aslandan Görevi Devir Alan Mehmet Kaya Kongreye tek liste ile gidilerek . AK Parti Ergani İlçe Başkanlığı'na seçildi.























0 yorum: