BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

5 Aralık 2011 Pazartesi

AK PARTİ 4 OLAĞAN HANİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI .

Ak Parti Hani İlçe kongresi  kapalı spor salonunda saat14:00'te  yapılan Hani ilçe teşkilatı kongresine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İl Koordinatörü Yahya Akman, Milletvekili M. Süleyman Hamzaoğulları, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, Bağlar İlçe Başkanı Cevdet KARA , Bağlar Gençlik Kolları Başkanı Bilal Cengiz , Bağlar Kadın Kolları Başkanı Dilek Sulak ve diğer ilçe başkanları belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla yapılan kongrede Ak Parti Hani İlçe Başkanlığına Ali Aktay getirildi.

Kongrelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İl Koordinatörü Yahya Akman, Milletvekili M. Süleyman Hamzaoğulları, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, birer konuşma yaptılar . Gelen Partili ve Vatandaşların Milletvekilimiz olan Mehmet S. Hamzaoğullarına , İl Başkanımıza ve İlçe Başkanlarımıza ilgileri çok yoğundu . Vatandaşlarla tek tek ilğilenilip sorunların çözüm noktasında somut adımlar atıldı buda gelen vatandaşlarımızı çok memnun etti.

AK Parti Diyarbakır Millet Vekili M. Süleyman Hamzaoğulları ise Türkiye'nin bir zamanlar geri kalmış bir ülke konumunda olduğunu şimdi ise tüm Dünya'nın gıpta ile baktığı bir ülke konumunda olduğunu dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen Bölge koordinatör Şanlıurfa Millet Vekili Yahya Akman ise "Türkiye icazet alan ülke değil, Türkiye artık icazet veren ülke" dedi. AK Parti kongrelerinde birlik ve beraberliğin ön plana çıktığını dile getiren Akman partililerden bu kardeşlik duygularını devam ettirmelerini istedi. Türkiye`nin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük mesafeler kat ettiğini dile getiren Akman, eğitimden sağlığa her alanda yapılan devrim niteliğindeki çalışmalarla ülkenin büyük bir değişim yaşadığını ifade etti. Milletin AK Partiye olan güvenini boşa çıkarmayacaklarını dile getiren Akman bu gün Komşumuz Yunanistan’ın düştüğü ekonomik dar boğazında Yunanistan’ın ne durumda olduğunu görüyorsunuz ama biz Ak Parti ile Türkiye ile çağ atladık. " Bir zamanlar Türkiye'yi kabul etmekte tereddüt yaşayan AB, şimdi Türkiye'nin durumuna bakıp imreniyor. Türkiye bu başarıyı da planlı ve programlı çalışma ile başardı. Türkiye'de bir muhalefet sorunu var. Karşımızda ciddi projeler üreten bir muhalefet partisi maalesef yok. Kendi içlerinde çatışan, bugün söylediğini yarın unutan ve bir yalan makinesi gibi çalışan bir muhalefet var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da memleketi olan Dersimde, 1938 yılında yaşanan katliamdan dolayı Başbakanımız devlet adına özür diledi. Eğer orada bir sıkıntı varsa, orada bir suçlu varsa, onları devlet yakalar gereken cezayı verir tıpkı bizim doğu ve güney doğu da Kürt vatandaşımızla PKK'yı ayırt ettiğimiz gibi. Dersim de yaşayan halkı hedefe koymuşlar ve yaklaşık 13 bin 700 kişiyi öldürmüşler, bir bu kadar kişiyi de sürgün etmişler. O dönemde Cumhurbaşkanlığı yapmış İsmet İnönü'nün torunu bu gün diyor ki, o sürgünden sonra dışarıda yetişmiş ne güzel Dersimliler çıktı. Düşünceye bakar mısınız o insanları hem vatanın dan sürüyorsunuz hem de, neticesi güzel oldu Dersim düzeldi. CHP'nin kalesi oldu diyor. Dersim de yaşayan vatandaşlarımıza sesleniyorum düşüncesi, zihniyeti bu olan insanlardan uzak durun. Bu gibi insanlardan vatana, millete hayır gelmez" dedi































0 yorum: