BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

15 Temmuz 2011 Cuma

MİLLETVEKILLERIMIZ

Mehmet Mehdi EKER: Mehmet Mehdi Eker, 1956 yılında Diyarbakır/Bismil’de doğdu. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni bitiren Eker, İngiltere’de University of Aberdeen’de Tarım Ekonomisi dalında master yaptı.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamlayan Eker, Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü’nde Müdür Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı’nda Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığı ve Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile bakanlık müşavirliği görevlerinde bulundu.
3 Kasım 2002 seçimlerinde Diyarbakır’dan AK Parti’den milletvekili seçilen Eker, 2 Haziran 2005′te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevine atandı. 2007 seçimlerinde yeniden milletvekili seçilen Eker 60. Hükümet’te de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Eker, İngilizce biliyor.
Galip ENSARİOĞLU 1 Ekim 1966 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. Liseyi Yalova’da bitirdi. Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1993-2009 yılları arasında Doğru Yol Partisi Diyarbakır İl Başkanı yaptı. 1986 yılından beri inşaat ve taahhüt işleriyle uğraşıyor. DİSİAD, GÜNSİAD ve DOGÜNSİFED yönetim kurulu üyesi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı görevlerini yürüttü. Evli ve dört çocuk babası.
Wep Adresi:


Mine Lök BEYAZ 1973′te Ankara’da doğdu. Mimar ve Proje Müdürü; Gazi Üniversitesi Mühendislik’Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Konut, iş merkezi ve otel projeleri başta olmak üzere birçok projede görev aldı. AK PARTi     Genel Merkez Kadın Kolları’nda görev yaptı. 2009′da AK Parti Ankara Meclis Üyesi seçildi. Beyaz, evli ve 1çocuk                   annesidir.                                                                                                                                                                                                                                   Wep adresi:http://minelokbeyaz.com/




Mehmet Süleyman HAMZAOĞULLARI1975′te Diyarbakır’da doğdu. Doktor; Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Diyaliz Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. Hasta Güvenliği Derneği üyesidir. ingilizce bilen Hamzaoğullar, evli ve 2 çocuk babasıdır
Wep Adresi:
Cuma İÇTEN1973′te Diyarbakır’da doğdu. İşadamı; ABD Newport International Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Dış Ticaret Bölümü’nde yaptı. 2003 ve 2011 yıllarında AK PARTI Siyaset Akademisi’nden mezun oldu. AK PARTI Eminönü Kurucu Ilçe Başkan Yardımcılığı ile Fatih Meclis Oyeliği ve Fatih ilçe Başkan YardımCılığı görevlerinde bulundu. Zazaca ve ingilizce bilen içten, evli ve 3 çocuk babasıdır.
AK Parti Diyarbakır Yenişehir ilçesi Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini yürüttü. Meclis Üyesi ve Diyarbakır inşaat Mühendisleri Odası üyesi olan Eronat, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır 6. sıra adayı oldu.
Orta düzeyde ingilizce bilen Oya Eronat, Üniversite sınavlarına hazırlandığı dershanenin önünde terör örgütünün bombalı saldırısında 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin’ni kaybetmişti. Eronat, “Oğlumun ardından çok büyük acılar yaşadım. Teröre karşı, annelerin yaşadığı acıyı her yerde anlatacağım” demişti. AKP adayı Oya Eronat 22 Haziran 2011 itibariyle mazbatasını da aldı. Herkesin unuttuğu bir şey var Diyarbakır halkı onu çok ama çok seviyor.
Wep Adresi:

0 yorum: