BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Diyarbakır -Sevgililer Günü'ne Denk Gelen Mevlit Kandili Bugün Kutlandı














AK Parti Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Başkanlığı, Sevgliiler Gününe Denk Gelen Mevlit Kandili'ni Bugün Yaptığı Bir Etkinlikle Kutladı.
AK Parti Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Başkanlığı, sevgliiler gününe denk gelen Mevlit Kandili'ni bugün yaptığı bir etkinlikle kutladı. Kürtçe Mevlit okutulan etkinlikte yine Kürtçe ilahiler eşliğinde semah gösterisi yapıldı.

AK Parti Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve Mevlit kandili nedeniyle Kaplan Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, etkinlik çerçevesinde davetlilere gül dağıtırken, salona gelenlere gülsuyu ikram edildi.

Programda katılarak Kürtçe mevlidi şerif okuyan 13 yaşındaki Muhammed Org, davetlileri sesiyle mest etti. Mevlidi şerifin okunmasında sırasında bazı vatandaşlar ağladığı görüldü. Kürtçe Mevlid'i Şerif'in okunmasından sonra gruplar halinde Kürtçe ilahiler okunmaya başlandı. Kürtçe ilahiler eşliğinde ise semah gösterisi yapıldı. Küçük semazenlerin Kürtçe semah gösterisi, salonda bulunanlar tarafından beğeni ile izlendi.

Prof. Dr. Abdulcelil Candan'ın da bir sunum yaptığı etkinlikte söz alan AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Mevlit Kandili'nin sevgililer gününe denk gelmemesi için etkinliği bugünden kutladıklarını belirterek, kandilin tüm İslam Alemi'ne barış ve huzur getirmesi dileğinde bulundu. Daha sonra partililerle birlikte Esnaf Ziyaretlerinde bulunarak bu güzel günün hatırına gül ve karanfil dağıtarak Mevlüt kandillerini kutladı.

0 yorum: