BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Engelli Vatandaşlar Kahvaltıda Buluştu








Bedensel Engelliler Derneği üyeleri AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı tarafında düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde verilen kahvaltıya Diyarbakır AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş ve çok sayıda partili ve dernek üyeleri katıldı. Engelliler haftası nedeniyle bir açıklama yapan  Etkinlikte konuşan Bağlar ilçe başkanı Cevdet Kara, engelsiz bir Diyarbakır'ın olması için başta sivil toplum kuruluşları ve dernekler olmak üzere engelli vatandaşların yanlarında olmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Hükümet konaklarının ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının cadde ve sokakların , engelli vatandaşlara müsait hale gelmesi için onların kullanımına uygun hale gelmesi için gerekli tadilatların yapılması gerektiğini belirten Kara, "Diyarbakır'ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki şu anda istatistiklere göre nüfusumuzun yüzde 5'i engelli vatandaşlar.

Bunlar bizim canlarımız kardeşlerimiz. Biz bu toplulukla en güzel bir şekilde yaşamaya gayret etmek durumundayız. Bu konu ile ilgili elimizden gelen bütün katkıları gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz" dedi.
Parti olarak iktidarlarında engellilerle ilgili yasal düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza tam anlamıyla sahip çıkılmış onları kendileri ve toplumla barışık kendine yeten üretici bireyler olmaları yolunda önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir." dedi.

0 yorum: