BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

7 Ocak 2012 Cumartesi

AK PARTİ 2 OLAĞAN KAYAPINAR İLÇE KONGRESİ YAPILDI .


Ak Parti Kayapınar 2. Olağan Kongresi Kaplan City Düğün ve Konferans Salonunda Gerçekleşti . Diyarbakır  Merkez Kayapınar ilçesinin Gerçekleşen  İkinci Olağan Kongresine; Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet  Mehdi Eker, Yardımcısı Kutbettin Arzu , Milletvekillerimizden  Cuma içten ve M. Galip Ensarioğlu , Oya Eronat , Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ,Kongreye Katılamayan Sn Milletvekilimiz Mine Lök Beyaz İstanbul’daki Ak Parti Grup Toplantısında Olduğu İçin Kongrenin Hayırlı olmasını Dileyen Bir Mesaj Okundu . İl Başkanımız Av Halit Advan , Ak Parti Bağlar İlçe Başkanımız Erdal Erdal , Kadın Kolları , Gençlik Kolları , Ak Parti Bağlar Belediye Meclis Üyemiz Nezihe Kent ve  Diğer ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı . Kongreye Tek adayla gidildi . İlk Konuşmayı Kayapınar İlçe Başkanı M . Ali Kırsaçlı yaptı daha sonra İl Başkanımız Halit Advan Milletvekillerimizden M. Galip Ensarioğlu , Oya Eronat , Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ve  Cuma İçten Kısa Birer Konuşma Yaptılar . Sn Milletvekilimiz Cuma İçten Gelen Misafirlerin Masalarına Tek Tek  Giderek Hatırlarını sordu . Gelen Partili  ve Vatandaşların Milletvekillerimize ve İlçe Başkanlarına İlgisi Yoğundu .

Konuşma öncesi Eker ve Ensarioğlu  gazetecilerin sorularını  yanıtladı.
M. Mehdi Eker ;
Uludere olayı gündemde iken Başbuğ’un tutuklanmasını yargının bağımsızlığına  bağladı.”Yargının  siyasetten emir alarak karar vermediğini” belirtti. Uludere ile ilgili ise;”Ölenlerin yakınlarına  baş sağlığı diledi ve ortada bir hata varsa bunun sorumlularının yargı tarafından belirlenip gerekli işlemlerin yapılacağını” söyledi.
Kılıçdaroğlu’nun ; “çadır tiyatrosu yapılıyor” açıklamasına ise;  “Asıl çadır tiyatrosu  onların oynadığıdır. Genel başkanları örgüt sloganları ile çadıra gitti. Asıl tiyatro budur .“dedi.
Muhtıra veren Yaşar Büyükanıt’ın neden yargılanmadığı sorusuna ise;”Türkiye bir hukuk  devletidir. Buna siyaset mekanizması karar vermiyor . Siyaset sadece Türkiye’nin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi için düzenlemeleri yapıyor dolayısıyla kim yargılandı kim yargılanmadı onu biz  yani hükümet  değil, yargı yapıyor . Birileri  suç işlemişse;  mahkemeler gerekli işlemleri yürütürler.”dedi.
 M.Galip Ensarioğlu;
Uludere olayı gündemde iken Başbuğ’un  tutuklanmasını ;” Türkiye de birbirinden bağımsız işleyen davalar vardır. Bunları birbirine bağlamak doğru değildir . Böyle birilerinin iddia ettiği gibi, mahkemeler  hükümetin emrinde değildir  , kendi kararlarını kendileri verirler. Neticede güçler ayrılığı ilkesi  benimsenmiştir.”
İlker Başbuğ tutuklandıktan sonra gözler Yaşar Büyükanıt’a  çevrilmişti. Büyükanıt’ın neden tutuklanmadığı sorusuna ise ;
 “Tabii mahkemede olan bir konu hakkında bizim bir değerlendirme yapmamız mümkün değil ama olayı değerlendirecek olursanız ; yani Türkiye’de bir şekilde artık geçmişten bugüne gelen yanlış bir takım alışkanlıkların ve bir takım kirli karanlık oyunların son bulduğu farklı bir devlet düzeni vardır.Yani  her şey değişiyor, dönüşüyor. Herkes bu yeni düzene uymak zorundadır. Kanun karşısında herkes eşit olmalıdır. Herkes hesap verebilir olmalı ,hesap sorulabilir olmalıdır, bu çok önemli.İleri demokrasilerde bu vardır. Eğer bahis konusu davalarda bir suç varsa emir komuta zinciri  de vardır.Emir komuta zinciri içinde ; en üstteki yani talimat verebilecek makamda olanı sorgulamazsanız alttakilerini günah keçisi yapamazsınız .Yetkisi  dahilinde yani imzası olanlar da varsa bunlar da hesap vermek zorundadır. Tabii hesap verme sonucunda suçlu mudur suçsuz mudur  ona da mahkemeler karar  verir .”

















































0 yorum: