BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

18 Ocak 2012 Çarşamba

Genel Sağlık Sigortası Yeşil Kart Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı


Ak Parti Bağlar İlçe  Başkanımız Erdal Erdal dün ilçe teşkilatında Mahalle Temsilcilerine Yeşil Kart’la İlgili bir açıkla yapmıştı. Erdal açıklamasında, “Hepinizin bildiği gibi 01.01.2012 tarihinden itibaren sosyal güvenlikte bazı yenilikler olacak. Bu yenilikleri görsel ve yazılı basından duyan vatandaşlarımız yeniliği anlamak, kendi durumunu öğrenmek için SGK’ya gidiyor bir yığılma oluyor. Önümüzdeki günlerde SGK Müdürlüğünce muhtarlarımıza ve tüm halkımıza gerekli duyurular  yapılacaktır. Bu yüzden Ak Parti Bağlar İlçe  Parti Binası Konferans Salonunda Bağlar İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü  Sn Fırat Batmaz ve uzman yadımcısı ile birlikte 2012 yılında yeni düzenlenen yeşil kart sistemi hakkında Partili ve Vatandaşlara  bilgi vermesi istendi. Bağlar Diyarbakır'ın En büyük İlçesi olması nedeniyle Yeşil Kart Kullananların yoğun yaşandığı bir İlçe olduğu için katılımda hat safhadaydı .

Yeni dönemde yeşil kartlıların genel sağlık sigortası kapsamına alındığını belirten Bağlar İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü   Fırat Batmaz  yeni sistemle ilgili bilgi verdi. Batmaz’ın yaptığı açıklama şöyle:
“1 Ocak 2012 tarihinden sonra, yeşil kartlı olmayanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların (anne veya babasından sağlık yardımı alamayan, 18 yaşından büyük çocuklar dahil) genel sağlık sigortası tescili Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacaktır. Bu kişilerin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bir ay içinde gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Yeşil Kart vizesi henüz dolmayan vatandaşlarımızın vizesi doluncaya kadar herhangi bir işlem yaptırmasına gerek yoktur, bu kişiler sağlık hizmeti almaya devam edeceklerdir. 1 Ocak 2012 tarihinden sonra yeşil kart vizesi dolanların ise vize tarihinin dolduğu tarihten itibaren bir ay içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir tespiti talebinde bulunmaları gerekmektedir. Gelir tespiti için başvurmayanlardan ise asgari ücretin iki katı tutarı üzerinden hesaplanarak aylık 213 TL genel sağlık sigortası primi alınacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için herhangi bir sağlık güvencesi yok ise 31 Ocak 2012 tarihinden önce gelir testi yaptırmak için müracaatlarını yapmaları gerekmektedir”
Bilgilendirme Toplantısı  Konuşmaların ardından Soru cevap Şeklinde Alındı . Sn İlçe Başkanımız Tüm katılımcıları Kapıda Karşıladı . Sorunu olan Vatandaşlarımızın Sorunları Dinlenip  Notlar Tutuldu . Bir Buçuk saat süren toplantıda Gelen vatandaş ve partililer sn İlçe Başkanımıza Böyle Bir Organizasyon Yaptığı için Candan Teşekkür ettiler .















0 yorum: