BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

6 Ekim 2011 Perşembe

76 olan üniversite sayısını 167’ye çıkardık

Bayraktar, ''Türkiye, artık bir küresel güç olma yolundadır. Dünyanın Türkiye'ye bakarak gördüğü fotoğraf budur. Türkiye, artık örnek alınan bir ülkedir'' dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Türkiye, artık bir küresel güç olma yolundadır. Dünyanın Türkiye'ye bakarak gördüğü fotoğraf budur. Türkiye, artık örnek alınan bir ülkedir'' dedi.

Bayraktar, Yıldız Teknik Üniversitesinin (YTÜ) 2011-2012 yeni akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 100 yıl önce kurulan YTÜ'nün teknik, uygulama, problem çözme anlamında ülkeye çok değişik bir yapı ve imaj kazandırdığını söyledi.
Bugün Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin YTÜ mezunlarının yaptıkları eserlerin görüldüğünü vurgulayan Bayraktar, öğrencilere hitaben ''Teknolojiyi çok iyi okuyabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, değişen dünya konjonktürünü çok iyi koklayabilen ve bugün dünyanın geldiği iletişim, ulaşım pozisyonunun da çok iyi anlayarak problem çözen, üreten, buluş yapan ve yeni ar-ge'ye dayalı yeni sistemler geliştiren gençler olarak donanmalıyız'' diye konuştu.
Türkiye'de 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının 167'ye çıktığını ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

''İnsanlar sadece evlatlarından hiçbir şeyi esirgemez. Bunu iyi tespit eden ülkeler gençlere ağırlık verdi. Şimdi Türkiye de bu yolda adım atmak için gayret sarf ediyor. Ülkemiz gelişiyor, ekonomimiz büyüyor. Biz artık Türkiye'de hem devlet, hem vakıf, hem de özel sektör üniversiteleriyle birbirini kucaklayan, birbiriyle örtüşen kurumsal taassuptan kurtulmuş üniversite yapısı olarak çok büyük gelişmeyi yakalamalıyız. Türkiye, artık küresel bir güç olma yolundadır. Dünyanın Türkiye'ye bakarak gördüğü fotoğraf budur. Türkiye, artık örnek alınan bir ülkedir. Türkiye, dünyada verdiği kararlarla kendisini hissettiren ve dünyanın gidişine yön veren ülke durumuna gelmiştir. Bu gençlerimizin sayesinde olacak. Ezbere dayalı eğitim, öğretim sistemini artık kaldırmak zorundayız. Araştırmaya, bilgiye, üretime, uygulamaya, kaliteyi yakalamaya dayalı bir eğitimi dalga dalga ülkemizin her safhasında yayma durumundayız.''

Bayraktar, Türkiye'nin 100'üncü yılını kutlamadan YTÜ'nün 100'üncü yılını kutlamasının alkışlanacak bir durum olduğunu belirterek, üniversitenin uygulama özelliğini devam ettirmesi gerektiğini söyledi.
Devlet ve bakanlık olarak bütün üniversitelerin yanında olduklarını ifade eden Bayraktar, üniversitelerin ülkenin bütünleşmesinde, büyümesinde, etkisinin artmasında ve cari açığın kapatılmasında çok ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.
Bayraktar, 9 yıldır ülkenin gelişmesi ve refahı için büyük bir heyecanla çalıştıklarını kaydederek, üniversitelerin bilim kalitesini arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Törende Bayraktar'a, eski bir diploması ve bir vazo hediye edildi. Bayraktar da başarılı öğrencilere ödüllerini verdi.

0 yorum: