BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

1 Ekim 2011 Cumartesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile gençlerimize yol gösterici birer ışık olan yaşlıların içinde bulunduğu koşulları anlamaya adanmış bu günde, tüm büyüklerimizi en içten duygularımla kucaklıyorum.

1 Ekim, 1990 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan edilmiştir. Dünyanın her ülkesinde yaşlı nüfusun sorunlarına dikkat çekilmesine yönelik etkinlikler düzenlenen bu günün manasından istifade ederek, henüz yeni kurulan Bakanlığımızın yaşlılarımızın sorunlarına dönük tedbirleri en kısa sürede hayata geçireceğini ifade etmek isterim. Yaşlı nüfus tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artmaktadır. Bu gerçekten hareketle önümüzdeki günlerde yaşlılarımıza yönelik hizmet kapasitemizi artırmak için, Bakanlığımıza bağlı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü faaliyete geçirdik.

Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal güvenlik sistemimizin tüm yaşlılar kapsayacak biçimde genişletilmesi, sağlıktan beslenmeye, barınmadan rehabilitasyona tüm gereksinimlerinin karşılanması konusunda, hizmetlerimizi daha dün gıpta ettiğimiz ülkelerin seviyesine doğru yükseltmeye başladık. Bu adımlarımız, Avrupa Birliği tarafından Aktif Yaşlanma ve Nesillerarası Dayanışma Yılı olarak ilan edilen 2012'nin arifesinde daha da anlamlı hale gelmektedir.

Çabamız yaşlılığın bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarılıp, gerçekten herkes için bir ikinci bahar olması içindir. Bu çabamıza destek veren, herkese teşekkür ediyor, değerli büyüklerimize kalbi duygularla uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

0 yorum: