BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

3 Ekim 2011 Pazartesi

Bütün canlılar hür doğarlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün hayvanların hür doğduğunu ve türüne has hayat şartları içinde yaşama hakkına sahip olduğunu bildirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün hayvanların hür doğduğunu ve türüne has hayat şartları içinde yaşama hakkına sahip olduğunu,Türkiye'de ilgili kanuni düzenleme ve bu konudaki çalışmalarla, hayvan haklarının korunması konusunda önemli yol kat edildiğini bildirdi.
Eroğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Türkiye'de hayvan hakları konusundaki ilk kanuni düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
Amaçlarının hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini, hayvanların rahat yaşamalarını, acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak olduğunu ifade eden Eroğlu, söz konusu kanun kapsamında çıkarılan bazı yönetmeliklerle bütün kentlerde sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanlar için de mahalli idarelerce hayvan bakımevleri oluşturulması ve kısırlaştırmanın sağlanmasını hedeflediklerini anlattı.
Bakanlığın hayvan hakları konusunda 2009 yılında 27 kente, geçen sene 50 kente toplam 2 milyon 300 bin lira ödenek aktardığını ve 33 bin sokak hayvanının rehabilite edildiğini belirten Eroğlu, bu yıl 70 ile toplam 2 milyon ödenek aktarıldığını ve 30 bin sokak hayvanının rehabilite edilmesi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için 81 ilde İl Hayvan Koruma Kurulları kurulduğunu, bazı kentlerde hayvan bakımevleri yapıldığını bildiren Eroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Bütün hayvanlar hür doğarlar ve türüne has hayat şartları içinde yaşama hakkına sahiptirler. Ülkemizdeki ilgili kanuni düzenlemeler ve bu konudaki çalışmalarla, hayvan haklarının korunması konusunda önemli bir yol kat edilmiştir. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle, hayvanların korunması konusunda her kesimden en yüksek hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.''

0 yorum: