BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

9 Ekim 2011 Pazar

Gülen Çocuk Projesi bu yıl hedefine ulaştı

Giresun Ziraat Odası ve Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında, tarımda kullanılan çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik izci kampı etkinli ...



GİRESUN- Giresun Ziraat Odası ve Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında, tarımda kullanılan çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik izci kampı etkinliği hedefine ulaştı.
Bahçede çocuk çalıştırmayan 75 fındık üreticisinin çocuklarının izci kampına alındığı programa katılan çocuklar, Giresun Lisesi eski tarih öğretmeni ve aynı zamanda lise izci lideri Yaşar Ünal liderliğinde keyifli anlar yaşadı.
'Gülen Çocuk Projesi' kapsamında, Keşap'ın Gönüllü Köyü'nde gerçekleştirilen izci kampı boyunca çocuklar bol bol eğlenirken, aynı zamanda özgüvenlerinin pekişeceği etkinliklerde bulundular. Köyde çevre temizliği de yapan izciler, program bitiminde il merkezine geçerek Giresun Müzesi'ni, ardından otantik mekanlarıyla dikkat çeken Zeytinlik Mahallesi'ni gezdiler. Devamında Giresun Kalesine çıkan izciler, burada da çeşitli oyunlar oynadıktan sonra çevre temizliği yaparak programı noktaladı.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, projenin bu yıl itibariyle hedefine ulaştığını belirterek, "6 Eylül 2011 tarihinde başlayan Gülen Çocuk Projesi, 'gençlerimiz geleceğimizdir' sloganından yola çıkarak, gerek bölgemize gelen fındık tarım işçilerinin çocukları, gerekse bu bölgemizdeki fındık tarımı yapan çiftçilerimizin, 16 yaş altı çocuklarının bahçelerde çalıştırılmamasına yönelik bir proje idi. Bu proje kapsamında bugüne kadar ilimizde, gazetelere, radyolara, televizyonlara ilanlar verdik. Broşürler dağıttık, çiftçi toplantıları düzenledik. Çiftçilerimizi bizzat ziyaret ettik. Projeye 75 çiftçimizle başladık. Ve izcilik kampımızda bu çiftçi ailelerimize ait 30 çocuğumuzla başarılı bir program düzenledik. Bu yıl itibariyle programımız hedefine ulaştı. Önümüzdeki yıl bu hedefi biraz daha büyütmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

0 yorum: