BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

4 Ekim 2011 Salı

SN BAKANIMIZ M . MEHDİ EKER HAVAALANINDA KARŞILANDI

04 EKİM 2011 SAAT 10:30'DA TARIM BAKANIMIZ M. MEHDİ EKERİ HAVAALANINDA KARŞILAMAK İÇİN  MİLLETVEKİLLERİMİZDEN M. SÜLEYMAN HAMZAOĞULLARI , OYA ERONAT , DİYARBAKIR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK , DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ A. JALE SARAÇ , SN İL BAŞKANIMIZ AV. HALİT ADVAN , İLÇE BAŞKANIMIZ ECZ CEVDET KARA , KAYAPINAR İLÇE BAŞKANI M. ALİ KIRSAÇLI ,YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANIMIZ SERDAR BUDAK VE AK PARTİ BAĞLAR İLÇE BAŞKAN YARDIMCIMIZ VE GENEL SEKRETERİMİZ SİRACETTİN ASLAN , SOSYAL İŞLER BAŞKANIMIZ MÜNİR ÇEÇEN BELEDİYE MECLİS ÜYEMİZ SABRİ ZEYREK , BAŞKAN YARDIMCISI HAMDULLAH AY , BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ , MAHALLE TEMSİLCİLERİMİZ VE AK PARTİ BAĞLAR GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI  BİLAL CENGİZ , İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI CELAL DURMAZ , AK PARTİ BAĞLAR ESKİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MEHMET ÖZBAŞIN VE PARTİ ÜYELERİYLE GÖRKEMLİ BİR KARŞIMA YAPILDI. SAYIN BAKANIMIZ TÜM PARTİLİLERLE TEK TEK TOKALAŞARAK HAVAALANINDAN AYRILDI.

Dicle Üniversitesi'nde Akademik Açılış
Dicle Üniversitesi'nde Akademik Açılış
Dicle Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı Açılışı için tören gerçekleştirildi. Törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, üniversitenin şehir üzerindeki imajına değindi.
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi 2011-2012 Akademik yılı açılış törenini gerçekleştirdi. Yapılan törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır İl Valisi Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç ve birçok kurum müdürü katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, faaliyete soktukları proje ve hizmetleri açıklayarak şöyle konuştu: "Fakülte sayımız 10'dan 13'e, yüksek okulumuz 3'ten 4'e, enstitü sayımız 4'e, araştırma merkezi sayımız 18'e, program sayımız 266'ya çıkmıştır. Üniversitemiz bugün 82 lisans, 62 ön lisans, 75 yüksek lisans ve 47 doktora programı ile hizmet vermektedir. Akademik eleman sayımız, bin 265'ten bin 678'e çıkmıştır. Göreve geldiğimizde on üç bin 500 olan öğrenci sayımız, bugün 22 bine ulaşmıştır."

Rektör Saraç, üniversitede Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi projesini hayata geçireceklerini ifade ederek "Veteriner fakültemizin yürüttüğü, kalkınma ajansı tarafından desteklenen bu proje ile bölgemizdeki gıda sanayi ve tüketim sektörü ile komşu ülkelerle yapılacak gıda ihracat ve ithalatlarında hizmet verecek önemli bir laboratuar altyapısı oluşturulacaktır. Araştırma merkezimiz 1, 2 ay içerisinde açılacak olup, ek projeyle akreditasyonu sağlanacaktır."dedi.

Üniversitelerin sadece bilimsel araştırmalarla yetinmemelerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de, "Üniversitelerin bulundukları şehrin, bölgenin kısa sürede ekonomik gelişmesinde katkı sağlayan çok önemli müesseselerdir.Üniversitemiz sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel alanda şehrimizin daha iyi bir imaja kavuşması için çaba sarf etmelidir. Sosyal ve siyasi sorunlarla alakalı projeler üretilip, araştırma yapılıp, sonlandırılmalıdır."ifadelerini kullandı.

Bakan Eker, üniversitenin sevgi ve hoşgörüyü daha da arttırması için çaba göstermesi gerektiğini söyleyerek "Dicle Üniversitesi adını barışla özdeşleşen kadim Dicle Nehri'nden almaktadır. Birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan bu topraklarda barış saklıdır." dedi.  AK PARTİ BAĞLAR MEDYA TANITIM






"4 Öğretmenin Serbest Bırakıldığına Dair Bilgi Aldık"

04 Ekim 2011 Salı 12:32
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerden 4'nün serbest bırakıldığına dair bilgi aldığını söyledi.
Çeşitli açılışlara katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Eker, Valilik ziyaretinde, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 öğretmen ile ilgili bir soru üzerine, "4'nün serbest bırakıldığına dair bir bilgi geldi elimize. Tabii olumlu bir gelişme. Sevinçle karşıladık. Keşke bu olaylar başından itibaren hiç olmasaydı" dedi.
Hiç bir vatandaşın bu tür olaylarla mağdur edilmemesi, saldırıya uğramamasını arzu ettiklerini belirten Eker, maalesef yakın geçmişte bölgede meydana gelen terör saldırısı ve şiddet eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşların olduğunu, son terör saldırısında ise 8 aylık hamile kadının karnındaki bebekle yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
Eker, yaşanan olaylarla ilgili güvenlik güçlerinin birtakım çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Ama bu 4 öğretmenin bırakılmış olması sevindirici bir gelişme. İnşallah diğer 4 kişi de yakında bırakılır. Bir daha bu tür şeyler olmaz" dedi.
Bakanlığının bazı projelerini gerçekleştirmek için Diyarbakır'da olduğunu, özellikle tarım alanında çiftçilere hükümetleri döneminde başlayan hibe destekli projeler kapsamında toplam 3 bin 331 tane projenin uygulandığını belirten Eker, yaklaşık 14 milyon lira hibe destek ile çiftçilere makine ekipmanı sağladıklarını bildirdi.
KCK operasyonuna ilişkin bir soru üzerine de Bakan Eker, savcılığın yaptığı bazı operasyonlar olduğunu ve bunun adli bir mesele olduğunu ifade ederek, "Onunla ilgili bazı gözaltılar var. İstanbul'da, Diyarbakır'da. Başka illerde de var mı bilmiyorum. Şu anda Diyarbakır'da 30 civarında gözaltına alınma olduğuna dair bilgi aldım' dedi.

Sn Bakanımız Mehdi Eker: Barışa kurşun atmayın

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgenin barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu söyledi. Eker, "Barışa kurşun sıkmasınlar, barışa mayın patlatmasınlar, barışa bomba atmasınlar, huzura kastetmesinler" dedi.

Dicle Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı için seçim bölgesi Diyarbakır'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret ettikten sonra Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 13.5 milyon TL değerinde hibe desteği verilen 3 bin 231 çiftçiye makine ekipmanlarının teslim törenine katıldı.

HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

Bölge halkının huzuru arzuladığını vurgulayan Eker, şunları söyledi: "Bizim her şeyden çok burada barış ve huzura ihtiyacımız var. Barışa kurşun sıkmasınlar, barışa mayın patlatmasınlar, barışa bomba atmasınlar, huzura kastetmesinler. Bu bölgenin çalışkan, üretken insanları tarihte inşa ettikleri onlarca medeniyet gibi yine medeniyetler inşa edecekler. Hem kendi refahlarını gelirlerini artırırlar, hem de sadece kendileri için değil, bu bölge ve Ortadoğu'da yaşayan on milyonlarca insanın karnını doyuracak kadar da üretim yaparlar






0 yorum: