BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

9 Ekim 2011 Pazar

Mogadişu’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan Hanımefendi için Somali'nin başkenti Mogadişu'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan Hanımefendi için Somali'nin başkenti Mogadişu'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Somali'nin en büyük camisi Merkez Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından camideki Adalet, Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Ahmed Bilhe, cemaate Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefat ettiğini bildirdi.

Alınan karar kapsamında Tenzile Erdoğan Hanımefendi için gıyabi cenaze namazı kılınacağını ifade eden Bilhe, ''Dostumuz Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın acısını paylaşıyoruz. Kendisine başsağlığı diliyoruz. Annesinin mekanı cennet olsun'' diye konuştu.

Bilhe tarafından kıldırılan cenaze namazına, yardım için Somali'de bulunan bazı Türk ekipleri de katıldı.
Öte yandan, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde de merhum Tenzile Erdoğan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazi Hüsrevbey Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Müsteşarı Emre Zeki Karagöl, Büyükelçilik çalışanları, Bosna-Hersek'in önde gelen siyasileri, çok sayıda Boşnak ve bu ülkede yaşayan Türkler katıldı.

Müsteşar Karagöl, cenaze namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Saraybosna Büyükelçiliği olarak, Başbakan Erdoğan'a ve yakınlarına taziyelerini ilettiklerini söyledi.

0 yorum: