BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

13 Ekim 2011 Perşembe

Ankara örnek bir başkent haline gelmiştir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Başkent oluşunun yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Başkent oluşunun yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başbakan Erdoğan mesajında şunları ifade etti:

"Ankara, ülkemizin en bunalımlı, en buhranlı yılları olan istiklal mücadelesi sırasında, milletimizin ortak aklı, ortak vicdanı olarak bağımsızlık meşalesinin tutuşturulduğu bir merkez olmuştur.

İstiklal Savaşı yıllarında fiilen başkent haline gelen Ankara, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin aldığı tarihi kararla Cumhuriyetimizin ilanından hemen önce resmi başkentimiz ilan edilmiştir.

Milli mücadele döneminde küçük bir Anadolu kenti olan Ankara, 88 yıldan bu yana Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin beşiği olmuş, her geçen gün gelişerek örnek bir başkent haline gelmiştir.

İnanıyorum ki, Ankara örnek bir başkent olduğu kadar, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet başta olmak üzere pek çok alanda Türkiye’nin kalkınmasına önderlik eden şehirlerimizden biri olma vasfını da sürdürecektir.

Bu düşüncelerle, Ankara’nın başkent ilan edilişinin yıldönümü kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

0 yorum: