BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

20 Ekim 2011 Perşembe

DİCLE-FIRAT ECZACILAR DERNEĞİNİN AÇILIŞINA GİDİLDİ.




AK PARTİ İLÇE BAŞKANIMIZ ECZ CEVDET KARA DİCLE FIRAT ECZACILAR DERNEĞİNİN AÇILIŞINA KATILARAK DERNEK KURUCULARINA VE MİSAFİRLERE KISA BİR KONUŞMA YAPARAK KENDİSİNİN'DE ECZACI OLDUĞUNU ECZACI SORUNLARINI BİRE BİR BİLDİĞİNİ ÇÖZÜM NOKTASINDA FİKİR PAYLAŞIMI YAPACAĞINI VE  DİCLE-FIRAT DERNEĞİNİN DİYARBAKIR VE GÜNEYDOĞU ANADOLUYA HAYIRLI UĞURLU OLMASI TEMENLİSİNDE BULUNDU.

Tarihsel kök ve mirasının temelinde yeniden yapılanan, Dicle-Fırat Derneği’nin amacı, özgür düşünmeyi, sorgulamayı, eleştiri ve özeleştiri yapabilen etkin birey olabilmeyi, üretmeyi sorular karşısında tavır alabilmeyi, bilgisini eylemle birleştirerek, çağını daha iyiye, daha güzele yöneltebilmeyi başarabilen tüm çağdaş eczacıları bu örgüt çatısı altında toplamak ve bu seçkin kadrolarla, insanoğlunun çağdaş uygarlık adına bugüne değin geliştirdiği tüm insani değerlere sahip çıkarak, sömürüsüz, eşitlikçi, demokratik, barış içinde bir ülke ve dünya için mücadele etmektedir.
-DİFED her türlü otoriter , baskıcı düşünceyi red eder ve bu tür düşünceleri savunanları kabul etmez.
-DİFED insan ve meslek onurunun korunması gerektiğine kuvvetle inanır ve düşünceyi her platformda savunur.
-DİFED her üyesinin sorunun derneğin sorunu olarak kabul eder.
-DİFED üyeleri ve meslektaşlarının iletişimini arttırmak için uğraşır.

Meslek örgütlerini vesayet altına almayı amaçlayan 1982 Anayasası Türk Eczacıları Birliği ve Eczacı Odalarını da etkilemiş, eczane sahibi olmayan eczacıların, eczacı odalarıyla bağları koparılmıştır. Örgütlenme alanındaki antidemokratik uygulamaların yanı sıra, günlük bürokratik işlemler yoğunlaştırılmış, resmi otoriteye bağımlılık arttırılmış, meslek odalarının, toplumsal, politik ve bilimsel işlevleri unutturulmaya çalışılmıştır.

Dicle-Fırat Derneği’nin amacı, ülke genelinde olduğu gibi, meslek özelimizi de etkileyen örgütlenme özgürlüğünü yeniden var etmek, bağımsız bir meslek örgütü olarak ilke ve programı çerçevesinde sorumluluk üstlenmektir.
Dicle-Fırat Derneği , ortak amaçlar çerçevesinde tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmaya açık ancak Güneydoğu Anadoluda ilk sivil eczacı örgütü olmanın misyon ve sorumluluğunu da taşıyarak mücadelesini kendi kulvarında sürdürmeye kararlı bir sivil toplum örgütüdür.

Kendisini çağdaş olarak tanımlayan tüm meslektaşlarımızın bu çatı altında seçkin bir yeri olacaktır.

0 yorum: