BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

19 Eylül 2011 Pazartesi

2012 yılı Samsun’da yatırım yılı olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Samsun, hükümetimiz döneminde son 9 yılda en büyük yatırımları almıştır, almaya da devam edecektir. Samsun, eskiden köy gibiydi ama şu anda örnek şehirlerimizden bir tanesi'' dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Samsun, hükümetimiz döneminde son 9 yılda en büyük yatırımları almıştır, almaya da devam edecektir. Samsun, eskiden köy gibiydi ama şu anda örnek şehirlerimizden bir tanesi'' dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Samsun'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ 7. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Programın açılışında konuşan Bakan Eroğlu, bakanlığının bütün birimleriyle Samsun'da bulunduklarını söyledi.
Türk kültüründe bir yere misafirliğe gidilirken mutlaka bir hediye götürüldüğünü Eroğlu, ''Biz de buraya hediyelerle geldik. İlk müjde olarak Samsun, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü merkezi oldu. Doğal zenginlikleri bakımından Samsun, çok önemli bir ilimiz. Bir müjde de Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) adıyla bir proje hazırlanmıştı. Bu projede Samsun yoktu. Bakanlar Kurulunda sayın bakanlarımızın desteğiyle projeye Samsun da dahil edildi. DOKAP dediğimiz proje, bölgenin kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacak. 2011-2012 yıllarını Samsun'da yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz'' dedi.
Eroğlu, AK Parti hükümeti döneminde Samsun'un önemli yatırımlar aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Samsun, hükümetimiz döneminde son 9 yılda en büyük yatırımları almıştır, almaya da devam edecektir. Samsun, eskiden köy gibiydi ama şu anda örnek şehirlerimizden bir tanesi. Bakanlık olarak Samsun'da çok önemli yatırımlara imza attık. Şu ana kadar kentte 700 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımın 595 milyon TL'si DSİ Genel Müdürlüğü'ne aittir. Şu ana kadar 240 bin dekar ilave alanı sulamaya açmışız. Bu, yeterli değil. Samsun'da çok büyük projelerimiz var. Orman Genel Müdürlüğü faaliyetlerinde ise Samsun'da açık arazi ve bozuk orman alanları bakımından 2003-2010 yılları arasında 184 bin 290 dekar alanda çalışma yaparak 7 milyon 771 bin fidanı toprakla buluşturduk. 174 bin dekar alanda da bozuk alanların ıslahını gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızca bir kent ormanı ve 15 adet de orman içi dinlenme alanı kuruldu. ORKÖY çalışmaları kapsamında ise 2 bin 427 aileye 8 milyon 865 bin 975 TL ferdi proje kredisi verilmiştir.''

Samsun'un kendi bakanlığının dışında diğer bakanlıklardan da önemli yatırımlar aldığının altını çizen Eroğlu, ''Samsun her açıdan 5 yıldızlı bir şehir olacak. Gerçekleştirilecek çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

0 yorum: