BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

19 Eylül 2011 Pazartesi

Sığınma evleri yeniden yapılandırılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailenin korunması konusunda birimlerle olan koordinasyon ve organizasyonunun güçlenmesiyle ilgili bir temel yasanın taslağının hazırlandığını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailenin korunması konusunda birimlerle olan koordinasyon ve organizasyonunun güçlenmesiyle ilgili bir temel yasanın taslağını hazırladıklarını, gönderdikleri ilgili kurumlardan gelecek görüşleri alıp, 1 Ekim itabarıyla hükümet tasarısı olarak meclise sunacaklarını söyledi.

Şahin, ''Kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunmasına dair kanun tasarı taslağı konusunun görüşülmesiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarını yarın bakanlık olarak toplantıya çağırdık'' dedi.

Bakan Şahin, belediyenin verdiği ''Yılın En'leri'' ödülünü almak üzere geldiği Çubuk'ta, ''7. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'' alanını gezdi.

Şahin, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret ederek, ilçenin sorunları ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret eden Şahin, burada partililerle bir süre sohbet etti. Daha sonra gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Şahin, 4220 sayılı ailenin korunmasıyla ilgili temel bir kanun olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
''Kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunmasına dair kanun tasarı taslağı konusunun görüşülmesiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarını yarın bakanlık olarak toplantıya çağırdık. Ailenin korunması konusunda birimlerle olan koordinasyon ve organizasyonunun güçlenmesiyle ilgili bir temel yasanın taslağını hazırladık ve bütün ilgili kurumlara gönderdik ve şu anda onlardan gelecek görüşleri alıp, 1 Ekim itibarıyla parlamento açıldığında hükümet tasarısı olarak meclise sunacağız...
Elektronik kelepçe sadece işin bir boyutu. Bunun yanında kolluk kuvvetlerinin yetkisinin artırıldığı, yalnız gözetleme değil, gerektiğinde mahkeme kararlarına uymayan ve eve yaklaşmaması gereken birey yaklaşıyorsa gözetim altına alma şeklinde yetkisini de artıyoruz. Ayrıca Adalet Bakanlığında şiddetle mücadeleyle ilgili özel bürolar kuruluyor. Aile mahkemelerinin hakimlerinin çalışma süresi dolduktan sonra gece yaşanabilecek olaylara karşı nöbetçi cumhuriyet savcısına yetki devri de geliyor. Sığınma evleri yeniden yapılandırılacak ve sayıları artırılacak.''

İlçeye kendi bakanlığının neler yapacağı konusunda Belediye Başkanı Özden ile görüştüğünü ifade eden Şahin, ''İlçenin ihtiyaçları neler ise göndereceğimiz arkadaşlar inceleyecek, planlamasını yapacak ve 2012 yılı bütçesinin içine koyacak. Sosyal anlamda kaymakamlıktan ve belediyeden gelecek görev alanımız içindeki projelerin de kabulünü ve desteklenmesini de önemsiyoruz. Çünkü kültürel kimlik bizim ulusal kimliğimiz. Bunu korumak, kollamak, yaşatmak ve gençlere öğretmek zorundayız. Geleceği bu şekilde inşa etmek zorundayız'' dedi.

Daha sonra ilçeye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte festival alanında inceleme yapan Şahin, gözleme pişiren kadınlarla sohbet etti ve kendisine ikram edilen gözlemelerin tadına baktı.

Festival alanını ziyaret eden özürlülerle de sohbet eden Şahin'e, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan tarafından, ilçenin 59 şehidinin fotoğraflarının bulunduğu tablo hediye edildi. Bakan Şahin, festival alanında stant açan Süleyman Demirel Huzurevi sakinleri ile Saray Çocuk Esirgeme Kurumunda bulunan özürlülerin el işleri ürünlerini inceledi.

ŞAHİN VE GÖKÇEK'E ÖDÜL

Şahin ve Gökçek'e, daha sonra belediyece oluşturulan protokol çadırında Başkan Özden tarafından ''Yılın En'leri Ödülü'' takdim edildi.

Ödüllerin verilmesi öncesi bir konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçeye sosyal anlamda hizmet verecek Aile Danışma ve Toplum Merkezinin açıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:
''İlçemize sosyal anlamda hizmet verilecek ve rahatlatacak Aile Danışma Merkezi ve Sosyal Hizmetler Merkezi kuruldu. Aynı zamanda Süleyman Demirel Huzurevi tadilatı yapılırken, yanında bulunan 300 dönümlük hazine arazisine de huzurevi kampüsü kurulması konusunda bir çalışma başlatacaklar. Bununla birlikte ilçemizde bulunan şefkat evinin yapımına da başlanılacak. Bize her konuda destek veren bakanımızı ilçe halkımız ödüle layık gördü. Ankara'nın mimarı ve ilçemize de çok büyük desteklerde bulunan, ilçemizin değişimini sağlayan, köy havasından şehre dönüşmesi için tüm katkıları veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'i de ilçemiz halkı ödüle layık gördü. Ben bu ödülleri ilçem adına kendilerine takdim ediyorum.''
Ödülü alan Bakan Şahin ise ''Tabi festivale gelip, bu hareketi görüp de heyecanlanmamak mümkün değil. Çubuk her geçen gün değişiyor, gelişiyor ve büyüyor. Festival de bu anlam güç veriyor. Bize düşen şey görev alanımız içinde Çubuk'un huzuru ve mutluluğu için yapılması gereken şeyi yapmaktır'' diye konuştu.

GÖKÇEK: ''ÇUBUK GÖZBEBEĞİMİZ''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Çubuk'un kendilerinin göz bebeği olduğunu söyledi. Siyasetçilerin illerde, ilçelerde aldıkları oylarla iftihar ettiğini vurgulayan Gökçek, Çubuk'un hiçbir zaman oy konusunda sırtlarını yere getirmediğini belirtti.

Gökçek, şunları kaydetti:

''Çubuk her zaman bize yüzde 70-80 oy verdi. Bu nedenle biz Çubuk'a ne yapsak azdır. Öyle zannediyorum biz de Çubuk'a verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Çubuk modern bir ilçe oldu ve diğer ilçeleri aşma aşamasında. Seçimlere kadar Karagöl'ü ve Çubuk2 barajını yeniden düzenleyeceğiz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi geldi ve elbirliğiyle en büyük üniversite yapmak için çalışacağız.''

0 yorum: