BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

25 Eylül 2011 Pazar

Diyarbakır Milletvekili, Bakan Eker: Kürtlerin talebini PKK sabote ediyor

Son dönemde artan terör saldırılarını değerlendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütünün taşeronluk yaptığını söyledi.
Aynı zamanda Diyarbakır milletvekili olan Bakan Eker, "PKK ve uzantıları, Türkiye'de Kürt sorununun sivil siyaset içerisinde barışçı yöntemlerle çözülmesi karşısında, Kürtlerin talebini kendi çıkarlarına aykırı görüp sabote ediyorlar." dedi. Terör örgütünün sokakta yürüyen insanları öldürdüğüne, mayın döşediğine ve insanları kaçırdığına işaret eden Eker, bütün bunların Kürtlere hizmet etmediğinin altını çizdi. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Eker, hükümetin, Meclis'te müzakere edilecek sivil bir anayasa ile Kürt sorununun barışçı bir şekilde çözümü için kararlı olduğunu vurguladı.
Bir grup gazeteciye gündemdeki terör gelişmelerinin yanı sıra bölgeye yönelik demokratikleşme adımlarını da değerlendiren Eker, BDP'nin başını çektiği alternatif cuma namazları ile birlikte gündeme gelen 'Kürtçe vaaz'a da değindi. Topluma İslam'ı anlatmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aktif rol oynadığını belirten Bakan, Kürtçe ve Arapça hutbe verilmesine ilişkin çalışmaları olduğunu bildirdi. "İnsanların anlayabildiği dilde hutbeye ihtiyacı var. Bilmediği dilde bir şeyler anlatılması halinde anlamayabilir. Cemaat hangi dilde anlıyor ise hutbe, o dilde olmalı. Bu benim şahsi fikrim. Konuşulacak tartışılacak bir şey. Mademki bu din alanında hizmettir. Bir anlamda irşattır. İnsanların anlayabilecekleri dilde onlarla temas kuracak şekilde olmalı. Belli çalışmalar yapılıyordur. Çeşitli mevzuat değişimi gerekiyorsa yapılmalı projelendirilmeli." diye konuştu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HER ZAMAN HER DAİM SİZİNLEYİZ