BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

15 Eylül 2011 Perşembe

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 730. Ertuğrul Gazi’yi anma etkinliği ile ilgili mesajı


















Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 730.  Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri nedeniyle yayınladığı mesaj aşağıdadır:
“Bugün, Söğüt’te bir kez daha Alperenler serdarı Ertuğrul Gazi’nin aziz hatırasını yad ediyor ve onun şahsında sembolleşen tarihi mirasımıza milletçe sahip çıkıyoruz.
Ertuğrul Gazi’nin yaktığı birlik, beraberlik ve kardeşlik meşalesi, bugün de hiç sönmeden yolumuzu, gönüllerimizi aydınlatmaya devam ediyor.
Ertuğrul Gazi’nin önderliğinde küçük bir beylikle temelleri atılan medeniyet, onun izinden yürüyen mirasçılar sayesinde dünyanın en görkemli, en muhteşem medeniyetlerinden biri haline geldi.
730 yıl önce bu topraklar üzerindeki küçük beyliklerin ittifak edip bir cihan imparatorluğu kurmasından bugün dahi almamız gereken ibretler ve dersler mevcuttur.
Anadolu’nun mümbit toprakları üzerinde, adalet ve hoşgörü kavramları etrafında neşvünema olan medeniyetimiz, her dilden, her dinden, her kültürden insanın asırlar boyunca barış içinde bir arada yaşadığı örnek bir medeniyet olmuştur.
Bugün bu anlayışın merkezinde, gücünü, insanlığın ortak ideal ve değerlerinden alan, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışını benimseyen modern Türkiye Cumhuriyeti var.
Farklı kültür ve medeniyetlerin buluştuğu bir kavşakta yer alan Türkiye, zorlu bir coğrafyada bulunmasına karşınbölgesel ve küresel barışın tesis edilmesi yolunda örnek bir vizyon ortaya koymaktadır.
Zira, Türkiye büyük bir tarihi birikime sahiptir ve büyük düşünmektedir.
İnanıyorum ki, bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça; siyasi ve sosyal istikramızı korudukça, Türkiye’nin aşamayacağı engel yoktur.
Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, medeniyet ufkumuzun genişliğini ve bu gerçeği bizlere hatırlatması bakımından da önemlidir.
Bu duygularla, Ertuğrul Gazi başta olmak üzere, aziz milletimize önderlik etmiş, yol göstermiş bütün büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.”

0 yorum: