BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

19 Eylül 2011 Pazartesi

Eyyüp Nebi Sabır Günü etkinliklerine katıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen, ''Eyyüp Nebi Sabır Günü'' etkinliklerinde, geleneksel olarak dağıtılan ''Sabır Ödülleri'' sahiplerini buldu.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen, ''Eyyüp Nebi Sabır Günü'' etkinliklerinde, geleneksel olarak dağıtılan ''Sabır Ödülleri'' sahiplerini buldu.

Bakan Çelik, Viranşehir'deki temaslarının ardından, ''Sabır timsali'' olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamberin mezarının bulunduğu ve adını taşıyan beldeye gitti.
Burada, geleneksel olarak düzenlenen ve 10'uncusu bu yıl gerçekleştirilen ''Eyyüp Nebi Sabır Günü'' etkinliğinin açılışında konuşan Bakan Çelik, sabrın her alanda bir imtihan olduğunu ifade ederek, sabrın olmadığı yerde insanların birbirlerini idare edemeyeceğini söyledi.
''Sabır, sosyal hayatta bir fren görevi görüyor'' diyen Çelik, Hz. Muhammed'in hayatına ve onun dönemindeki sıkıntılara değinip, o dönemde gösterilen sabrın büyüklüğünü vurguladı.

''Sabır timsali'' olarak anılan Eyyüp Peygamber'in gösterdiği sabra da değinen Bakan Çelik, ''Hz. Eyyüb Peygamberin bize en iyi örneği sabrıdır. Bugün burada bu kadar insan onu gösterdiği sabır için anıyor'' dedi.

Sabrın bir zafiyet ifadesi olmadığına değinen Çelik, sabır gösteren insanın, güçlü, karakterli ve onurlu bir insan olduğunu ifade etti.

''SABIR ŞEHRİ''NDEN SABIR TAVSİYESİ

Şanlıurfa'dan zaman zaman olumsuz haberler duyduklarını dile getiren Çelik, basın yayın organlarında ''kan davası'', arazi ihtilafı, komşulararası kavga, anlaşamamızlık gibi nedenlerden birçok insanın öldüğüne dair haberlerin yer aldığını belirtti.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'dan milletvekili olmasının kararlaştırılmasının ardından geldiği kentte, kendisinden en çok istenilen konulardan birinin, ''Kan davalılarının barıştırılması'' olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
''Kardeşler, ne oluyor bize Allah aşkına, sabır peygamberinin, Eyyüp aleyhisselamın kabrinin burada olduğu bu coğrafyada, bu sabırsızlık, tahammülsüzlük, bu hoşgörüsüzlük niye? Yakışıyor mu bize? Sabırlı olmak zorundayız, tahammüllü olmak durumundayız. Canı Hazreti Allah verir, Allah alır. Hayatı Allah verir, son noktayı da kendisi kor. Buna müdahale ettiğiniz zaman, sizi kurtaracak hiçbir güç yoktur. Ebedi hayatınızı mahvediyorsunuz demektir. Onun için sabır şehri olan Şanlıurfa'dan sabrı tavsiye ederken, önce bizim güzel örnek olmamız gerekiyor. Güzel örnek olmamız için sabırlı bir toplum olmamız gerekiyor. Ben bugün de bu bilinçteki insanların burada bir araya geldiğine inanıyorum. Herkese sabrı tavsiye etmenizi ben de tavsiye ediyorum. Murada ermek istiyorsan sabredeceksin. Murada ermek sabırladır. Hepinize Eyyüp aleyhisselamın sabrını Allah nasip etsin temennisinde bulunuyorum.''
''HİZMET YALNIZ TÜRKİYE'DE DEĞİL''

Şanlıurfa'nın ve Viranşehir'in sorunlarının bulunduğunu ve bunları artık çözmeye başladıklarını vurgulayan Çelik, ''Buraya laf için gelmedik. Biz hizmet kadrolarıyız. Türkiye'nin sınırlarında hizmet ettiğimiz gibi Türkiye'nin dışında da insanlığa çok hizmet ediyoruz. Somali'ye el uzatan bu millettir. Bu peygamber toprağında yaşayan insanlar oradaki aç insanlara, açlıktan ölen insanlara el uzattı. Hizmeti yalnız Türkiye'de değil, büyük bir coğrafyada sürdüren bir kadro olduğumuzu biliyorsunuz'' dedi.

Çelik, Viranşehir'in yol ve elektrik sorunu olduğunu bildiğine değinerek, bu sorunların çözümü için de büyük gayret gösterdiklerini kaydetti.

ÖDÜLLER

Açılış konuşmalarının ardından tertip komitesince bu yıl ''Sabır'', ''Sadakat'', ''Vefa'' ve ''Jüri özel'' olmak üzere 4 kategoride verilmesi kararlaştırılan ''Sabır Ödülleri'' dağıtıldı.

Bu çerçevede tertip komitesince bu yıl deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da nükleer tehlikeyle mücadele kapsamında Fukuşima'daki santralde aşırı ısınan reaktörlere müdahale eden ve ülkelerinde kahraman ilan edilen 50 işçi ve mühendise verilen ''Sabır Ödülü'' Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden gelen görevliye teslim edildi.

Antalya'da trafik kazası sonucunda yatağa mahkum kalan kimsesiz gence 3 yıldır gönüllü annelik yapması dolayısıyla Gülsüm Kabadayı'ya ''Rahime Hatun Sadakat ödülü'' takdim edildi.

Erzurum Horasan Saçlık Deresi'nin taşması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, eşi ve 4 çocuğunu kaybeden Mustafa Kocabaş'a ''Hazreti Elyas'a Vefa Ödülü'' sunuldu. Bu kişilere ödüllerini Bakan Çelik, verdi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine devam edilen sanatçı İbrahim Tatlıses'e verilen ''Jüri Özel Ödülü''nü, kendisine iletmek üzere Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım'a veren Bakan Çelik'e de katılımlarından dolayı ''Şükran plaketi'' sunuldu.
Tertip komitesince tarafından ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve futbolcu Arda Turan ile Şanlıurfa milletvekilerinin da aralarında bulunduğu bazı kişilere de plaket verileceği kaydedildi. Etkinliğe katılamayanların plaketlerinin daha sonra kendilerine gönderileceği bildirildi.
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte, ödül dağıtımının ardından vatandaşlara ''Sabır pilavı'' ikram edildi. Bakan Çelik de kazanların başına geçerek bir süre pilav dağıttı.

Etkinliğe Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Mehmet Akyürek, bazı ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Çelik, Viranşehir ilçesinin Eyyüp Nebi beldesinde gerçekleştirilen ''Sabır Günü Etkinlikleri''ne katıldıktan sonra geldiği Şanlıurfa'da, özel bir otelde gerçekleştirilen, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir'in kızı Zeliha Kızıldemir ile Ahmet Kızıldemir'in düğün törenine katıldı.

Kız tarafının nikah şahitliğini Bakan Faruk Çelik ile İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in yaptığı nikahı Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kıydı. Nikahın ardından genç çifte, aralarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ömür boyu mutluluklar dileyen Çelik, evlilik cüzdanını genç çiftin birlikte almasını isteyerek, iyi korumalarını tavsiye etti.

Düğün törenine Bakan Çelik'in yanı sıra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

0 yorum: