BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

28 Eylül 2011 Çarşamba

AK PARTi'de her şey hizmet esaslıdır

25.12.2007 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AKİM’e başvuran 500 bininci başvuru sahibine ve AKİM’in performansına katkısı ön plana çıkan bazı il görevlilerine hediye verdi. Erdoğan, “AK PARTi'de her şey hizmet esaslıdır. Her birim, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktadır. Her birimimiz, vitrini süslemek amacı ile değil, millete hizmet amacıyla kurulmuştur ve millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır” dedi.

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AKİM’e başvuran 500 bininci başvuru sahibine ve AKİM’in performansına katkısı ön plana çıkan bazı il görevlilerine hediye verdi. Erdoğan, “AK PARTi'de her şey hizmet esaslıdır. Her birim, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktadır. Her birimimiz, vitrini süslemek amacı ile değil, millete hizmet amacıyla kurulmuştur ve millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır” dedi.


AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AKİM’e başvuran 500 bininci başvuru sahibine ve AKİM’in performansına katkısı ön plana çıkan bazı il görevlilerine hediye verdi. Erdoğan, “AK PARTi'de her şey hizmet esaslıdır. Her birim, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktadır. Her birimimiz, vitrini süslemek amacı ile değil, millete hizmet amacıyla kurulmuştur ve millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır” dedi.

Halkla İlişkiler Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Yarım Milyon Gülen Yüz, AKİM” AK PARTi Genel Merkez’de gerçekleştirildi. Programa AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Halkla İlişkiler Başkanı Dr. Şükrü Ayalan ve AKİM’den sorumlu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Zeynep Karahan Uslu katıldı. Programda Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Ali Koyuncu ile bazı milletvekilleri, AKİM il sorumluları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, bugün itibariyle AK PARTi İletişim Merkezi'ne (AKİM) 500 bin kişinin ulaştığını, görüşlerini, önerilerini taleplerini ilettiklerini ve bunların da cevap bulduğunu söyledi. Bunun, Türk siyasi hayatında bir ilk olduğunu, diğer siyasi partilerde bu tür çalışmaların olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, dünya genelinde de buna benzer bir örneğin çok az olduğunu ya da olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 'Beyaz Masa' uygulamasının başladığını, o zaman bu uygulamaya çok farklı yaklaşımlar olduğunu dile getirdi. O dönemde uygulamadan çok faydalı neticeler alındığını ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'AK PARTi'de her şey hizmet esaslıdır. Her birim, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktadır. Her birimimiz, vitrini süslemek amacı ile değil, millete hizmet amacıyla kurulmuştur ve millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır. Her şeyin sahibi millettir, nereden geldiğine bakmayız, rengi, dili, dini kökeni, bizi asla farklı bir davranışa sevk etmez. Hangi siyasi görüşten olduğu, hangi partiye oy verdiği siyasi tercihi, hayat tarzı, felsefesi bizi asla ayrımcılığa yöneltmez. Kapımızı çalmıştır ve bizim misafirimizdir. İmkanlar ölçüsünde derdine çare arayacağız. Bize telefon ettiğinde, bize ulaştığında bilecek ki Ankara'da kendisi ile ilgilenen birileri var. Bu da AKİM'dir. Onun için burası çok önemli.

Milletimizin hiç bir ferdinin kendisini yalnız, çaresiz hissetmesine razı olamayız. Biz, kimsesizlerin kimsesiyiz. İstiyoruz ki her bir ilimiz, ilçemiz, köyümüz, devletin sosyal yanını adil ve eşit şekilde hissetsin.' Makro politikalarının bu anlayış üzerine kurulu olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, AK PARTi iktidara geldikten sonra da bu sözlerin arkasında olunduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan 'İç politikada da dış politikada da verdiğimiz mücadele bunun mücadelesidir. Türkiye'nin bir yerinde bir garip varsa, ona ulaşacak olan AK PARTi teşkilatı, AKİM organları olacaktır' dedi.

-EKONOMİK GELİŞMELER- T

ürkiye'nin yüzde yüzleri aşan enflasyon oranlarını gördüğünü, yüksek enflasyon ortamında yatırım olmayacağını, Türkiye'deki hiç bir girişimci yatırım yapmayacağını, üretim, ihracat, istihdam olmayacağını, fiyatların değiştiği, ücretlerin eridiği bir ortamda sosyal adaletin de olmayacağını anlatan Başbakan Erdoğan, 'Gelir dağılımının bozulduğu, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir ortamda istikrar olmaz, güvenlik olmaz. Yoksulluğun eşitsizliğin, yozlaşmanın, işsizliğin, göçün, terörün buralardan neşet ettiğine milletçe bizzat şahit olduk' dedi. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

'Çok şükür enflasyon tek haneli rakamlara indirilmiştir. Enflasyonla mücadelede, kararlılıkla bu süreç devam ettirilmektedir. Enflasyonun düşmesini rakamsal bir gelişme olarak görenler, matematiksel görenler yanılırlar. Enflasyon düşmesi, Türkiye'nin son yıllarda en sevindirici gelişmelerdendir. Türkiye'nin değişiminin, dönüşümünün en bariz göstergesidir. Enflasyon düşmesi, Türkiye'nin çehresini sevindirici yönde bir dönüşüme, gelişime sevk etmiştir. Bir yandan enflasyonla mücadele ederken, bir yandan Türkiye ekonomisinin rekor düzeyde büyümesini de sağladı. Bugün Türkiye, tarihinde ilk kez 23 çeyrek üst üste büyüme başarısını göstermiştir. Milli geliri, 2007 sonunda, rakamlar kesin değil ama 6 bin 800 dolara ulaştırmış olacağız.'

Ekonomideki diğer gelişmelerden bahseden Başbakan Erdoğan, Köy-Des Projesi kapsamında 1432 kilometre köy yolu yaptıklarını, Türkiye genelinde yolu ve suyu olmayan köyün yok denecek düzeye geldiğini kaydetti. Köylerdeki elektrik kapasitesini arttıracaklarını belirten Başbakan Erdoğan, Doğu'da, Güneydoğu'da ve diğer bölgelerde kısmen kaçakların olduğu, bunun bazı yerlerde yüzde 65'i bulduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, 'Bir bölgedeki kaçağın bedelini başka bölgedeki ödememeli. Adaleti ülkenin tümüne yaymak zorundayız. Bir taraftan, 'demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti' diyoruz. Öyleyse sosyal ile hukuku da en az demokratik, laik devlet anlayışı kadar güvence, koruma altına alacağız. Eğer bugün vatandaşlarımız hiç bir ayrıma tabi tutulmaksızın istediği hastaneye gidebiliyorsa, bu kaynak suiistimallerin, yolsuzlukların ortadan kalkmasıyla olacak' diye konuştu.

-'GEREKİRSE SEN GİDECEKSİN'-

Şu ana kadar 8 milyon aileye 6 milyon ton kömür dağıtıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bütün valilerimiz, kaymakamlarımız şunu bilsin, eğer evinde sobası yoksa sobasını da alacaksın. Ama benim fakirim, onurludur, gururludur, senin kapına gelmesini beklemeyeceksin, gideceksin arayacaksın, bulacaksın, muhtarlarla irtibatı kuracaksın. Sayın valim, sayın kaymakamım, atlayacaksın kamyonun şoför mahalline oturacaksın, gerekirse sen gideceksin. Kapıyı çalacaksın, kömürü, sobayı sen vereceksin, bunu yaptığın gün Türkiye uçar, uçar, bu noktaya gelir. Buna ben de dahilim, bakanlarım da milletvekillerim de belediye başkanlarım da dahil. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Tabii ki bir yandan da makro politikalarla genel dengeleri tamir ederken, diğer yandan Türkiye'ye yeni bir kalkınma rotası çiziyoruz, ama bir yandan da doğrudan yardımlarla milletimizin derdine çare, yarasına da merhem olmaya çalışıyoruz. İktidarımız döneminde iltimas, kayırma, partizancılık gibi siyasi hastalıklar tarihe karışmıştır, karışmaya devam ediyor. Eksikler yok mudur, vardır. Bu hastalıklardan hala yok mudur, vardır. Kolay değil. Beş senede, on yılların, belkide yüz yılların hastalığını kazıyıp atmak mümkün değil, ama bunu asgariye indirmek görevimizdir. Yaptıklarımız asla küçümsenecek şeyler değildir. Türkiye'de siyaset yapma geleneği AK PARTi ile yeni bir boyut kazanmıştır. Ne kadar yol almış olursak olalım henüz yolun başındayız. Şımarmadık, şımarmayacağız. Rehavet, aklımızın ucundan geçmedi, geçmeyecek. Kibir semtimize uğramadı, uğramayacak. Üzerimizdeki elbisenin emanet olduğunu hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız. Gururlanmadık, gururlanmayacağız. Nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz ve edeceğiz. Bütün teşkilatımızdan isteğim budur.' Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile AKİM’e başvuru yapan yarım milyonuncu kişi olan Onur Taşköprü isimli özürlü bir çocuğa bilgisayar hediye etti ve AKİM'in başarılı çalışanlarına ödüller verdi.

0 yorum: