BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

17 Eylül 2011 Cumartesi

Bakan Yılmaz: Heron yerine Anka uçakları kullanılacak

 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadele konusunda taviz vermeden ne gerekiyorsa yapılacağını belirterek, bir ve beraber olarak teröre hak ettiği cevabı misliyle verileceğini söyledi. Yılmaz, İsrail ile yaşanan Heron krizine de değinerek, "Heronlar yerine Anka uçağı kullanılacak. Anka, Heronlardan daha üstün özelliklere sahip. Bu konuda güvenlik zafiyeti kesinlikle olmayacaktır." dedi.
Memleketi Sivas'tan Kayseri'ye gelen Bakan Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile şehit polis memuru Mustafa Eyyup Darendelioğlu'nun ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehit babası Ahmet Darendelioğlu ile evde bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Şehitliğin önemli bir mertebe olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, "Mekanı cennet olsun demek bile gereksiz, zaten cennettedirler. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dolayısıyla yakınlarına Allah'tan sabır diliyorum. İnancımızda Allah sabredenlerle beraberdir. Ömür Allah katındadır. Ancak bu şekilde olmasın niyetindeyiz. Ben ailesine ve herkese gösterdikleri metanetten dolayı sabırlar diliyorum." dedi.
Yılmaz, terörle mücadelede gerekli olan her şeyin yapıldığını anlatarak, "Başbakanımız da biz de bunu söyledik. Çok kararlıyız. Kimi terörün 30 yıldır var olduğunu söylüyor, kimisi Osmanlı'dan önce de bunun olduğunu söylüyor. Ama bir anda olan bir şey olmadığı belli değil. Biz bir ve birlik olursak, teröristle mazlumu ayırarak teröre hak ettiği cevabı misliyle vereceğiz." diye konuştu.
İsrail ile yaşanan Heron krizinden sonra artık Anka uçağını kullanacaklarını dile getiren Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Yüzde yüz yerli sermayeyle yapılıyor. Anka, Heronlardan daha üstün özelliklere sahip. Daha küçük insansız hava araçlarımız var. Bunlar zaten Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılıyor. Heronların olmamasından dolayı herhangi bir güvenlik zafiyeti kesinlikle olmayacak. Kesinlikle bizim dönemimizde yüzde 50'den fazla milli kaynaklarımızı kullanıyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde savunmada yüzde yüz milli sermayeye ulaşacağız. Her sıkıntıyı Türkiye aşabilecek güçtedir."
Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmesinde, 'Arap Baharını, Yasemin devrimini görüyoruz' diyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Oradaki bütün ülkelerin umudu Türkiye. Bu dönüşümü sağlarsak hem demokrasiye hem insan haklarına katkıyı, ancak bizim ülkemiz sağlar diyoruz. İnşallah hem evimizdeki problemleri çözeceğiz, hem de bu bölgede barışı sağlarsa Türkiye sağlar."
Bakan Yılmaz, terör sokağının çıkmaz olduğunu ve terörle mesafe alınamayacağı ifade ederek, "Teröristler de ölüyor. İstatistiklere bakın. Onlar kişileri aldatıyorlar. Onların annelerinden, evlatlarından koparıyorlar. Sanıyorlar ki, bir şey elde edecekler. Hiçbir şey elde edemezler. Ama bilin ki terörle alınacak tek bir mesafe yoktur. Hak mücadelesi demokrasi içerisinde yapılır. Dolayısıyla, bu dönem teröre kesinlikle müsemma ettirilmeyecek." dedi.

0 yorum: