BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

15 Eylül 2011 Perşembe

Teröre karşı ne gerekiyorsa yapılıyor

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MİT ile terör örgütü arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını değerlendirdi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MİT ile terör örgütü arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını değerlendirdi.

Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti ve Devleti kurumları ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyor. Konuya öyle bakmak lazım. Bu belayla ilgili olarak belaya muhatap olan başka ülkeler, İngiltere, İspanya ne yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumları da onu yapıyor. Ben meseleye böyle baktım'' dedi.

Çiçek, 7. Uluslararası Çubuk Turşu Festivali'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MİT ile terör örgütü PKK yöneticileri arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin soru üzerine Çiçek, konunun yürütmeye ait olduğunu ve kendisinin yasama organı başkanı olduğunu anımsatarak, bu konularda açıklama yapmamaya özen gösterdiğini söyledi.

İddiaların doğru ya da yanlış olup olmadığına ilişkin, ilgili kurumların gerekli inceleme ve denetimleri yapacağını ifade eden çiçek, şöyle konuştu:

''Terör gibi, bu uluslararası belayla ilgili olarak bir başka ülke, bir başka devlet ne yapıyorsa, mesela İngiltere ne yapıyorsa, ne yaptıysa, İspanya geçmişte terörle ilgili olarak ne yaptıysa, ne yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun kurumları, orada görev yapan insanlar, onu yapıyordur. Meseleye böyle bakmak lazım.''

0 yorum: