BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

26 Eylül 2011 Pazartesi

Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e kutlama mesajı gönderdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e kutlama mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, Başbakan Erdoğan'ın, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e kutlama mesajı gönderdiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan, mesajında, Preveze Deniz Zaferi'nin, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Büyük Türk Denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa ve leventlerinin cesaret ve kahramanlıklarıyla taçlandırdıkları bu büyük zaferin, dünya dengelerini değiştirecek kadar önemli sonuçlar doğurduğunu belirten Erdoğan, ''Bu zaferle denizlerdeki Türk varlığı ve egemenliği, Karadeniz ve Kızıldeniz'den sonra bütün Akdeniz'e uzanmış, Akdeniz adeta bir Türk gölü haline gelmiştir'' dedi.

Dönemin en güçlü donanmalarının bozguna uğratıldığı bu zaferin, Batı ülkelerini yeni ticaret yolları aramak zorunda bıraktığını, dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Tarihte şanlı başarılara imza atan donanmamız bugün de bilgi birikimi, tecrübesi, üstün disiplin, vazife bilinci ve donanımıyla, kendisine verilen her görevi büyük bir başarıyla yerine getirmektedir.

Bölgesindeki etkinliğini ve caydırıcı konumunu muhafaza eden Deniz Kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da değerli katkılarda bulunmaktadır.

Bu düşüncelerle Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün İstiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.''

0 yorum: